Лидерите на страните членки на ЕС може да се договорят

...
Лидерите на страните членки на ЕС може да се договорят
Коментари Харесай

ЕС е напът да се споразумее за въглероден неутралитет до 2050

Лидерите на страните членки на Европейски Съюз може да се договорят да поддържат постигането на въглероден неутралитет до 2050 година, съобщи " Ройтерс ", като се базира на дефиниция в последния план на умозаключение за тяхната среща на върха, която ще се състои през днешния ден и в петък.

В документа се насочва апел към блока " да напредва в работата по изискванията, самодейностите и основаването на рамка за да се откри по какъв начин да се подсигурява преход към климатично безпристрастен Европейски Съюз до 2050 година ".

В допълнение има дефиниция, която цели да успокои съперниците на тази мярка като Полша и Чехия и която гласи, че сходни старания би трябвало " да запазят европейската конкурентоспособност, би трябвало да бъдат обективни и обществено уравновесени, да регистрират националните условия на страните членки и да зачитат тяхното право да взимат решения за техния личен енергиен микс ".

В началото на седмица още четири страни от Европейски Съюз, измежду които и България, оповестиха, че поддържат задачата за нулеви чисти излъчвания до 2050 година, с което общият брой на страните членки " за " доближи 22, заяви природозащитната неправителствена организация Climate Action Network Europe. Това са Австрия, Белгия, България, Кипър, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Ирландия, Латвия, Люксембург, Малта, Холандия, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Англия.

" Ройтерс " отбелязва, че колебаещите се страни желаят финансиране и уверения, че стопанските системи им няма да пострадат от темпа на понижаване на излъчванията. Дипломат от страна срещу проекта разяснява, че на фона на толкоз мощен подтик в негова поддръжка, те не желаят да бъдат малцинството, което да го блокира.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР