Лидерите на Сърбия и Косово заявиха в съвместна декларация днес,

...
Лидерите на Сърбия и Косово заявиха в съвместна декларация днес,
Коментари Харесай

Лидерите на Сърбия и Косово: Искаме да продължим работата за нормализиране на отношенията ни

Лидерите на Сърбия и Косово обявиха в взаимна декларация през днешния ден, че са ангажирани с договарянията под егидата на Европейски Съюз за нормализиране на връзките посред им, съобщи Асошиейтед прес.

Сръбският президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. и косовският министър-председател Авдулах Хоти обявиха, че "придават най-голямо значение на интеграцията в Европейски Съюз и продължаването на работата по разговора Белград-Прищина, подкрепян от Европейски Съюз, който е основен детайл по пътя на всяка от тях към Европейски Съюз ".

В взаимно изказване на двамата, оповестено от офиса на висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, Вучич и Хоти декларират още, че се ангажират да удвоят напъните си за синхронизиране с Европейски Съюз в сходство със своите задължения, предава Българска телеграфна агенция.

Според двамата контрактуваните неотдавна документи във Вашингтон може да имат потребен принос за постигането на изцяло правно-обвързващо съглашение за нормализиране на връзките.

Изявлението бе направено преди днешния кръг договаряния сред двамата в Брюксел, на които ще участва и Борел, припомня организацията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР