Лидерите на Сърбия и Косово са дали мълчаливото си одобрение

...
Лидерите на Сърбия и Косово са дали мълчаливото си одобрение
Коментари Харесай

Лидерите на Сърбия и Косово са подкрепили плана на ЕС, заяви Борел

Лидерите на Сърбия и Косово са дали безмълвното си утвърждение за спонсориран от Европейския съюз проект, който да постави завършек на продължаващите от месеци политически рецесии и да спомогне за възстановяване на връзките им в дълготраен проект, съобщи нощес ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел, който председателстваше диалозите сред двете страни, съобщи Асошиейтед прес.

Говорейки независимо на конференция след поредност от срещи в Брюксел, Борел съобщи пред кореспонденти, че сръбският президент Александър Вучич и косовският министър-председател Албин Курти " през днешния ден се съгласиха, че не са нужни спомагателни разисквания на предлагането на Европейския съюз ".

И двете страни желаят да се причислят към Европейски Съюз, който им е споделил, че първо би трябвало да изгладят разликите си, показва АП.

Борел не даде детайлности за диалозите и сподели единствено, че " ще е нужна още работа " и че двамата водачи ще се срещнат още веднъж идващия месец. На репортерите не беше разрешено да задават въпроси.

В свое настрана изказване Вучич сподели, че се е надявал, " че ще успеем да се споразумеем за някои взаимни отстъпки, само че господин Курти не беше подготвен за това ". Вучич добави, че не е ставало дума за това по какъв начин да се приведе в деяние проектът на Европейски Съюз.

От своя страна Курти съобщи, че двамата водачи са приели текста, само че " сръбската страна не е подготвена да го подпише ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР