Лидерите на съперничещите си ирландски партии "Фина гейл" и "Фина

...
Лидерите на съперничещите си ирландски партии "Фина гейл" и "Фина
Коментари Харесай

В Ирландия се договориха за общо управление

Лидерите на съперничещите си ирландски партии "Фина гейл " и "Фина фойл " се споразумяха да ръководят дружно за пръв път, стига да намерят спомагателна поддръжка за съставяне на ръководеща коалиция два месеца след изборите, съобщи Ройтерс.

Двете партии не могат да образуват болшинство и за задачата се нуждаят от минимум една дребна партия или от осем самостоятелни депутати за надзор в раздробения 160-местен парламент. И двете партии отхвърлят да ръководят дружно с лявата, подкрепяща обединяването на двете Ирландии партия "Шин фейн ", която взе 37 места на изборите през февруари. Толкова има и "Фина фойл ", а "Фина гейл " е с 35.

Ирландският парламент се събра на първото си съвещание

Това оставя като вероятни сътрудници Зелената партия (12 места) и левоцентристките партии на лейбъристите и на социалдемократите, които са с по шест места. И трите за момента не демонстрират изключително предпочитание да се включат в сходна коалиция, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс. В Народното събрание има и 20 самостоятелни депутати, доста от тях някогашни членове на "Фина гейл " и "Фина фойл " и те могат да обезпечат на тези две партии нужното болшинство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР