Лидерите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република, както

...
Лидерите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република, както
Коментари Харесай

Допитване в Южна Украйна: Донбас, Херсон и Запорожие с референдуми за присъединяване към Русия на 23-27 септември

Лидерите на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска национална република, както и ръководителите на окупираните Херсонска и Запорожка област в Украйна оповестиха проектите си да провеждат референдуми за присъединение към Русия. Гласуването ще се състои от 23 до 27 септември. Киев разкритикува " шантажа " от страна на Москва, провокиран от страха от загуба.

Проруските сепаратистки територии в региона на Донбас, Източна Украйна, ще проведат референдуми за присъединение към Русия от 23 до 27 септември.

Администрациите на окупираните Херсонска и Запорожка области също оповестиха проектите си да провеждат допитване за включване към Руската федерация. Гласуване ще се състои в Донецка и в Луганска област, чиято самостоятелност съветският президент Владимир Путин призна малко преди да стартира офанзивата си против Украйна. Евентуалното присъединение на двата региона към Русия би представлявало забележителна ескалация на спора.

Лидерът на донецките сепаратисти Денис Пушилин прикани съветския президент Владимир Путин да причисли региона към Русия след референдума.

 
Имам предложение за сливане на напъните на ръководителите на администрациите на републиките и на парламентарните чиновници, тъй че те да разработят стъпките и логаритъма на деяние, които ще разрешат да се стартира подготовка за референдуми.
Денис Пушилин, назначен от Русия началник на Донецка област
Жителите на Донбас направиха своя избор още през 2014 година на референдума за самоопределяне на Луганската национална република. През всичките тези години чакахме и се надявахме, че вторият референдум безусловно ще се състои и ще сбъдне фантазията ни да се върнем вкъщи, в Русия.
Лина Вокалова, заместник-ръководител на Гражданската камара в Луганска област

Депутатите от Народното събрание на самопровъзгласилата се Донецка и Луганска републики единомислещо одобриха закон за произвеждането на референдумите за присъединение.

Военно-гражданската администрация в Запорожка и Херсонска област обявиха, че референдум ще се организира в следената от съветските сили елементи на региона, а по-късно малко по малко ще продължат да освобождават останалата ѝ територия.

Русия към този момент анексира украинския полуостров Крим през 2014 година Това беше утвърдено на референдум, предшестван от военна интервенция и жигосан като противозаконен от Киев и Запада.

Обявяването на тези референдуми идва на фона на контраатака на Киев, която тревожи окупационните сили, открити от Москва, означават организациите. По-рано през днешния ден, преди оповестяването на тези дати някогашният съветски президент Дмитрий Медведев предизвести, че при положение на нахлуване против анексираните територии Москва ще употребява " всички сили за самозащита ".

Киев разкритикува " шантажа " от страна на Москва, провокиран от " страха от загуба на руснаците ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР