Лидерите на Русия и Китай заявиха при днешните си разговори

...
Лидерите на Русия и Китай заявиха при днешните си разговори
Коментари Харесай

Русия и Китай изразиха задоволство от безпрецедентната близост в отношенията си

Лидерите на Русия и Китай обявиха при днешните си диалози в Москва, че страните им в никакъв случай до момента не са поддържали толкоз тесни връзки . Това става във времена на напрегнати връзки и на двете страни със Съединени американски щати, съобщи ДПА.

На срещата със Си в Кремъл Путин сподели, че връзките на Русия с Китай са достигнали невиждано ниво през последните години.

През последните години Москва следва курс към все по-тесни връзки със прилежащ Китай, откакто връзките й със Запада се утежниха поради рецесията в Украйна, отбелязва ДПА.

От друга страна, връзките на Пекин с Вашингтон също се утежниха и това утежняване прерасна в откровена комерсиална война. Визитата на Си в Москва и Санкт Петербург е с фокус върху укрепването на икономическите връзки.

-->

Русия и Китай " устояха на тестванията, (на) изменящата се обстановка в света и в нашите страни, успяхме да изведем връзките си на най-високото им ниво до момента ", е споделил Си пред Путин съгласно стенограмата на Кремъл от диалога.
 iStock/Getty Images
Си и Путин се дефинираха взаимно като близки другари.

" През последните години, посредством ненапълно и на Вашето директно присъединяване, връзките сред Русия и Китай доближиха, без да преувеличаваме, невиждано ниво ", обърна се съветският президент към китайския си сътрудник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР