Лидерите на Русия и БеларусВладимирПутин и АлександърЛукашенко проведоха среща в

...
Лидерите на Русия и БеларусВладимирПутин и АлександърЛукашенко проведоха среща в
Коментари Харесай

Лукашенко и Путин се шегуват за нахлуване в Полша по време на среща в Санкт Петербург

Лидерите на Русия и Беларус Владимир Путин и Александър Лукашенко организираха среща в Санкт Петербург в неделя, по време на която са чути да се майтапят за навлизане в Полша и да разказват контранастъплението на Украйна като неуспех.

Лукашенко е чут от присъстващи медии да споделя на Путин в явно закачлив звук, че бойци от съветската наемна група " Вагнер ", армията на Беларус, желаят да преминат през границата в Полша. Тя е член на НАТО.

„ Момчетата от " Вагнер " започнаха да ни стресират – те желаят да отидат на запад. „ Хайде да отидем на екскурзия до Варшава и Жешов “, е представен да споделя Лукашенко.

Репликата идва дни, откакто Полша реалокира спомагателни войски към границата си с Беларус. Варшава сподели, че това е в отговор на идването на силите на " Вагнер " в Беларус. след против управлението на армията в Русия предишния месец.

Москва предизвести, че всяка експанзия против съдружника ѝ Беларус ще се смята за нахлуване против Русия.

Беларус намерено е най-верният съдружник на Русия откогато тя атакува Украйна. Въпреки че не изпрати свои войски в Украйна, Лукашенко разреши на Москва да употребява територията на Беларус, с цел да стартира своята пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година и от този момент се среща постоянно с Путин.
 Проваленият протест на Пригожин в 60 секунди  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

В различен коментар по време на срещата в Санкт Петербург Лукашенко споделя на Путин съобщи, че контранастъплението на Украйна " се е провалило ".

" Няма контранастъпление ", споделя Лукашенко, представен от съветските осведомителни организации.

Путин на собствен ред дава отговор, че контранастъпление „ съществува, само че се провали “.

Украйна стартира своята дълго чакана контраатака предишния месец, само че до момента е постигнала единствено дребен прогрес против добре укрепилите се съветски сили. Те управляват над една шеста от нейната територия след близо 17 месеца война.
  please wait The code has been copied to your clipboard.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР