Лидерите на румънската Социалдемократическа партия (СДП) ще се съберат днес

...
Лидерите на румънската Социалдемократическа партия (СДП) ще се съберат днес
Коментари Харесай

Солена глоба, ако говориш по телефона докато шофираш в Румъния

Лидерите на румънската Социалдемократическа партия (СДП) ще се съберат през днешния ден на съвещание на изпълнителния комитет на партията, на което се чака да бъде разисквана ориста на ръководещата коалиция, при изискване че по-малкият съдружен сътрудник Алианс на либералите и демократите (АЛДЕ) води договаряния с партия Про Румъния за сформирането на нов политически съюз, оповестяват букурещките издания.

Според в. "Гъндул " водачът на АЛДЕ Калин Попеску Таричану, който договаря с някогашния министър председател Виктор Понта за съюз с неговата партия Про Румъния, е сложил на СДП някои условия за оставането на АЛДЕ в ръководещата коалиция. Говорителят на АЛДЕ Варужан Восганян съобщи, че неговата партия е предложила на СДП понижаване на министерствата на 19, от които четири да принадлежат на АЛДЕ, а други четири да бъдат поети от Про Румъния. Всяка от двете партии също по този начин би трябвало да има по един министър с сан на вицепремиер, уточни още Восганян.

По думите му СДП би трябвало да се откаже от някои от значимите министерства, защото "в момента няма мениджърски потенциал да ги ръководи ".

В. "Ромъния либера " написа, че към 24 000 души са протестирали в събота на Площада на успеха в Букурещ против държавното управление, изразявайки недоволството си от забавянето на делото, проверяващо полицейското принуждение по време на миналогодишния митинг на 10 август, както и против някои ограничения в региона на наказателното законодателство.

Демонстрантите, които развяваха знамената на Румъния и Европейския съюз, скандираха "Оставка! ", "Крадци! ", "СДП, алена чума ", "Без наказани на държавни постове " и "Корупцията убива ".

Участниците също по този начин възпламениха свещи, с цел да почетат паметта на изчезналите девойки в южния град Каракал, както и на жертвите на пожара в нощния клуб "Колектив " през 2015 година Протестът мина без съществени произшествия.

Правителството приготвя промени в пътния кодекс, които плануват по-сериозни наказания против водачите, които употребяват мобилни телефони или други мобилни устройства за предаване на текст, фото или видео записи по време на придвижване, оповестява в. "Адевърул ".

Под заглавие "Край на включването онлайн във Facebook от кормилото " изданието показва, че на днешното си съвещание държавното управление ще одобри разпореждане, което усилва двойно санкцията за водачите, които държат телефон в ръка, до момента в който ръководят автомобила. Нарушението към този момент ще бъде глобено с 820 леи (339 лева) и лишаване на 4 точки.

В. "Гъндул " показва, че през първите шест месеца на тази година в Букурещ са наложени над 4100 санкции за потребление на мобилен телефон без "хендс фри " устройство по време на шофиране. Според данни на столичната полиция броят на този тип нарушавания е повишен по отношение на същия интервал на предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР