Лидерите на ПП Асен Василев и Кирил Петков, бившият шеф

...
Лидерите на ПП Асен Василев и Кирил Петков, бившият шеф
Коментари Харесай

Президентът връчи мандата, размаха пръст на Асен Василев: Очаквам адекватни решения

Лидерите на Политическа партия Асен Василев и Кирил Петков, някогашният началник на Народното събрание Никола Минчев и ръководителя на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров влязоха в постройката на президентството, с цел да получат първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на това Народно заседание от президента Румен Радев.

„ПГ със свое решение номинира за претендент министър-председател Асен Василев“, сподели пред президента Андрей Гюров.

„В осъществяване на Конституцията и вследствие на вота на съмнение ви връчвам изследователски мандат. България е в икономическа и политическа рецесия. От през вчерашния ден имаме и външнополитическа криза“, се обърна Радев към Василев.

„Очаквам съответни решения и отстояване на националния интерес“, сподели още президентът и му връчи мандата.

„За мен това е една голяма отговорност. Мисля, че всички сме наясно, че в рецесиите, които България би трябвало да посрещне, е извънредно значимо да имаме кабинет, който да работи в полза на гражданите“, сподели от своя страна Василев.

По-рано през днешния ден министър председателят в оставка и водач на Политическа партия Кирил Петков заяви, че предлага вицепремиера и министър на финансите в оставка Асен Василев за претендент за министър-председател.

„Аз предложих на „Продължаваме промяната“ идващият министър-председател на България да се споделя Асен Василев. Човек, на който имам категорично доверие, с който започнахме битката един до друг и с който ще я приключим един до друг в един тим. Един тим с него, с всички членове на „Продължаваме промяната“, с всички съдружни сътрудници и всички съидейници. Време е да запретнем ръкави и да си свършим работата докрай“, сподели Петков.

В началото на седмицата президентът организира политически съвещания с парламентарни групи като на поканата за понеделник не се отзоваха „Продължаваме промяната“ и Българска социалистическа партия. Причината обясниха с приемането на актуализацията на бюджета.

След връчването на проучвателния мандат тече 7-дневен период за образуване на състав на държавно управление. Папката с имената би трябвало да бъде върната на президента в този период, с цел да се придвижи за гласоподаване в Народното събрание.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР