Лидерите на Ние Идваме!“ адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян

...
Лидерите на Ние Идваме!“ адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян
Коментари Харесай

Хаджигенов и Бабикян от Гешев червена бюлетина за Митрофанова

Лидерите на „ Ние Идваме! “ юрист Николай Хаджигенов и Арман Бабикян желаеха от българската прокуратура да разгласи за търсене и задържане на лицето Елеонора Митрофанова, дипломат на Руската федерация в София.

Това стана ден откакто съветското вътрешно министерство разгласи за търсене проверяващия публицист от Bellingcat Христо Грозев.

Той и екипът му от дълго време са бодил в петата на Кремъл. Грозев има основна роля в разкриването на схемите за отравянето на Сергей Скрипал, на опозиционера Алексей Навални, както и на българския оръжеен търговец Емилян Гебрев. Bellingcat проверява и злополуката в Източна Украйна на самолета, правил полет МН17, при който починаха 298 души през 2014 година

„ Ние идваме! “ се обръща към прокуратурата и българските правораздавателни органи за търсене на лицето Елеонора Валентиновна Митрофанова, родена на 11 юни 1953 година във Волгоград, Русия, по отношение на осъществяване на хипотетично закононарушение по Глава 1 от Наказателния Кодекс, декларират от придвижването.

Според Бабикян и Хаджигенов дейностите на Митрофанова предполагат прикриване или затаяване на информация, по отношение на дейностите на шпионска мрежа на територията на Република България, във щета на държавните ползи и националната сигурност на страната.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР