Лидерите на най-важните опозиционни партии в Обединеното кралство са се

...
Лидерите на най-важните опозиционни партии в Обединеното кралство са се
Коментари Харесай

Опозицията във Великобритания се разбра да гласува против сделката на Мей за Брекзит

Лидерите на най-важните опозиционни партии в Обединеното кралство са се разбрали да гласоподават срещу съглашението за Брекзит на английския министър председател Тереза Мей в Камарата на общините (долната камара на английския парламент), само че също по този начин дадоха обещание да предотвратят резултат без подписване на съглашение сред Англия и Европейския съюз за Брекзит, оповестяват английските медии.

 Мей: Няма различен проект за Брекзит
Мей: Няма различен проект за Брекзит

" Страстно има вяра ", че е " задала верния курс "

Ако съглашението не бъде утвърдено от английския парламент, тогава следва ново опит за договаряне на съглашение с Европейски Съюз или излизане на Англия от Общността без подписване на съглашение.

" Тези полемики бяха потребни и е ясно, че сме обединени в опълчването ни на съглашението на премиера за Брекзит, което слага под риск работни места и виталния стандарт. Ние се съгласихме, че няма да бъдем лимитирани в това да подкрепим Брекзит без съглашение ", посочи говорителка на първия министър на Шотландия Никола Стърджън след срещите ѝ с водача на Лейбъристката партия Джереми Корбин, водача на Либералдемократическата партия Винс Кейбъл, депутата от Зелената партия Каролин Лукас и ръководителя на уелската партия Адам Прайс.

 Няма опция за предоговоряне на договорката за Брекзит, разгласи Ирландия
Няма опция за предоговоряне на договорката за Брекзит, разгласи Ирландия

Независимо кой ще е новият английски министър за Брекзит

Същевременно представител на Корбин изрази несъгласието на партията с " нескопосното " съглашение за Брекзит на Мей, както и решимостта " да работим в Народното събрание, за да предотвратим пагубния резултат от съглашението ".

Междувременно уелската партия акцентира, че минимум увреждащото излизане от Европейски Съюз значи оставането на Англия в митническия съюз и единния пазар, като даде обещание да работи дружно с Шотландската национална партия на Стърджън, с цел да се уверят, че " гласовете на уелския и шотландския народ се чуват в Уестминстър ".

 Брекзит и комплицираният танц на Тереза Мей
Брекзит и комплицираният танц на Тереза Мей

Британският министър председател би трябвало да бъде подготвен още веднъж за танц - този път от тези, които ще му оказват помощ да оцелее на сцената на политикатапише Мартин Табаков

От своя страна от Демократичната юнионистка партия (DUP), която е съдружен сътрудник на Тереза Мей, разясниха, че министър председателят няма поддръжка за нейното съглашение за Брекзит в Камарата на общините и би трябвало да стартира да работи по по-добро съглашение .

" Инатливата увереност на премиера да преследва двоен избор - това съглашение или без съглашение, не е в полза на страната ", предизвестиха от DUP.

" Правителството ще се нуждае от поддръжката на DUP за осъществяването на програмата си. Ще продължим да използваме въздействието си за положителното на всички в Обединеното кралство ", допълниха съдружните сътрудници на Тереза Мей от Северна Ирландия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР