Лидерите на най-големите икономики в света ще проведат виртуална извънредна

...
Лидерите на най-големите икономики в света ще проведат виртуална извънредна
Коментари Харесай

Г-20 с извънредна виртуална среща на върха за коронавируса

Лидерите на най-големите стопански системи в света ще проведат виртуална изключителна среща в опит да договорят съгласуван отговор против бързо разпространяващия се ковид, който затвори бизнесите и принуди повече от 2 милиарда души да си останат по домовете, написа " Дейли телеграф ".

Срещата на Г-20 ще бъде управлявана от саудитския крал Салман.

Кралството, което тази година е ръководител на форума, разгласи, че е провело изключителна среща поради пандемията и отражението й върху стопанската система.

Срещата ще се организира на фона на рецензии, че най-богатите страни в света не започнаха координирани дейности за битка с вируса и превъзмогване на икономическите последствия за хората по света.

По-рано тази седмица външните министри на страните членки на Г-7 организираха среща. Министрите не съумяха да се договорят поради настояването на Съединени американски щати коронавирусът да се загатна в декларацията като " вируса от Ухан ". Министрите взеха решение да не излизат с обща декларация.

Китайският президент Си Дзинпин и съветският водач Владимир Путин са измежду държавните глави, които ще вземат участие на днешната изключителна среща на върха на Г-20. На виртуалната среща също ще вземат участие водачите на Световната здравна организация, Организация на обединените нации, Световната банка, Международния валутен фонд и други. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР