Лидерите на най-богатите държави трябва да направят повече, за да

...
Лидерите на най-богатите държави трябва да направят повече, за да
Коментари Харесай

ООН призова Г-20 да работи за предотвратяване на климатичното бедствие

Лидерите на най-богатите страни би трябвало да създадат повече, с цел да оказват помощ на по-бедните страни да се оправят с климатичното злополучие, към което светът се насочва.

За това прикани генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш преди срещата на върха на Г-20.
 Организация на обединените нации: Има неравноправие в икономическото възобновяване на обособените страни Организация на обединените нации: Има неравноправие в икономическото възобновяване на обособените страни
Възстановяването на международната стопанска система се характеризира със доста неравноправие: до момента в който развитите страни употребяват към 28% от БВ...

" Има сериозен риск конференцията за климата, която стартира в края на тази седмица в Глазгоу, да не даде мечтаните резултати и резултатът от това ще е злополучие ", добави той.

В своето послание Гутериш предизвести за " рисковите равнища на съмнение " сред страните, като акцентира значимостта на превъзмогването на тези разлики за намаляване на последствията от изменението на климата, пред които ще бъдат изправени непропорционално бедните страни, съобщи БНР.

Гутериш прикани водачите на Г-20 да удължат мораториума върху задълженията на по-бедните страни и да провиснал повече средства за тях посредством Международния валутен фонд. По думите му, рисковете произлизат от съперничеството сред огромните страни:

" Виждаме рисково ниво на съмнение сред великите сили, сред членовете на Г-20, сред развитите и разрастващите се страни. Най-важната задача на срещата на върха на Г-20 е да възвърне доверието посредством превъзмогване на главните източници на съмнение, които се коренят в несправедливостите, неравенствата и геополитическото разделяне ".
 Гутериш: Искам да прокарам проект за световна имунизация Гутериш: Искам да прокарам проект за световна имунизация
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш счита, че светът се нуждае от общ проект за световна имунизация. Той съобщи това във видеосъоб...

Гутериш дефинира като " аморален " метода, по който скоростта на икономическото възобновяване от коронавирусната пандемия в допълнение ускорява неравенствата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР