Лидерите на НАТО се събират в Лондон днес, в момент,

...
Лидерите на НАТО се събират в Лондон днес, в момент,
Коментари Харесай

НАТО е под приятелски огън, докато лидерите от алианса се готвят за срещата на върха в Лондон

Лидерите на НАТО се събират в Лондон през днешния ден, в миг, когато най-големият боен съюз в света отбелязва 70-ия си рожден ден, борейки се с един от най-объркващите съперници: самия себе си.

Докато хиляди бойци стоят в подготвеност на източния фланг на НАТО, с цел да сдържат Русия - повода, поради която трансатлантическият алианс бе учреден през 1949 година - или пазят мира тук-там като Афганистан и Косово, водачите на страните от организацията с най-големите армии се подлагат на критика един различен.

Преди двудневната среща на върха, която включва приеми в Бъкингамския замък и на " Даунинг стрийт " плюс работна сесия в курорт за голф край Лондон, Карен Донфрийд, президент на мозъчния концерн " Германски Фонд Маршал ", сподели, че 29-те съдружници от НАТО чакат тази среща " с неприятно предусещане ".

" Малцина чакат тази среща да бъде по едно и също време сплотяваща и да спре растящите пукнатини в заварката. Лидерите на алианса носят отговорността за формулирането на общата цел и запазването на смисъла за съществуването на НАТО. Ако те не създадат това, Владимир Путин ще вдигне тост в Москва за хилавото положение на 70-годишния алианс ", сподели тя, визирайки съветския президент.

През последните месеци президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че мирът е близо в Афганистан - най-дългата и най-скъпата интервенция на НАТО предвид на изгубени човешки животи и пари - и незабавно по-късно прекъсна договарянията с талибаните. Сега те наподобява още веднъж стартират. В същото време броят на американските бойци (в Афганистан) понижава. Останалите съдружници не са сигурни по какъв начин да поясняват това.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР