Лидерите на Латинска Америка провеждат среща на върха, наречена в

...
Лидерите на Латинска Америка провеждат среща на върха, наречена в
Коментари Харесай

Лидерите на Латинска Америка призоваха САЩ относно миграцията на срещата на върха в Мексико

Лидерите на Латинска Америка организират среща на върха, наречена в неделя, за Съединените щати, с цел да трансформират метода, по който се оправят с потока от незаконна миграция, насочваща се към техните граници.

За Вашингтон това е нагорещен до алено въпрос с политически последствия от мащаба на войните в Близкия изток и в Украйна.

Без категорично наименуване на Съединени американски щати, президентите на Мексико, Куба, Венецуела и други водачи на районът прикани страните на предназначение да прекратят „ непоследователните и селективни политики “, като да вземем за пример разрешаване на влизане на избрани националности, само че не и на други.

Те също по този начин са призовани тези страни на предназначение да разширят изключителните, законни и безвредни пътища, по които мигрантите могат пътешестване до такива по-богати страни - знак за повишение на подвижността за служащите, търсещи по-добър живот, до момента в който бягат от страни с гангстерско принуждение, корупция и беднотия.

Изявлението след срещата, извършена в южния град Паленке, беше прочетено от мексиканец Министърът на външните работи Алисия Барсена.

В това, което се трансформира в стандарт на такива латиноамерикански срещи на върха, водачите приканиха за завършек на „ едностранните, насилствени ограничения “, наложени на страните – отпратка към ръководената от комунистите Куба и комерсиалното ембарго на Съединени американски щати през резултат против него в продължение на десетилетия.

Международната организация по миграция съобщи, че границата сред Съединени американски щати и Мексико минава на един от най-опасните миграционни преходи на всички места по света.

Той сподели, че предходната година 686 души са починали или изчезнали, правейки това пътешестване, за което пътуващите заплащат малко положение на трафикантите.

Само тази година 1,7 милиона мигранти дойдоха на границата сред Мексико и Съединени американски щати. И миграцията се трансформира в голям политически парещ картоф и в двете северноамерикански народи, всяка от които има президентски избори идната година.

Само през септември 60 000 мигранти дойдоха в Мексико от Венецуела, дружно с 35 000 гватемалци и 27 000 хондурасци, съгласно мексиканците държавно управление.

За срещата на върха президентът Андрес Мануел Лопес Обрадор приветства своите сътрудници Николас Мадуро от Венецуела, Мигел Диас-Канел от Куба и Густаво Петро от Колумбия, наред с други, в това число няколко външни министри.

Те се срещнаха в най-южния щат на Мексико на Чиапас, който се трансформира във входна точка за хиляди хора, идващи от Южна Америка, Централна Америка, Карибите и другаде, с цел да се опитат да преминат през обширното Мексико -- и в Съединените щати.

Един мигрант в подслон наоколо подлага на критика това, което той назова „ Среща на върха на потисниците “, и загатна президентите на Венецуела и Куба – единствената ръководена от комунистите еднопартийна нация в Америка.

„ Предполагам, че те ще решат да депортират всички ние “, сподели Хорхе Родригес, 33-годишен венецуелец на път на север.

На фона на стопански наказания на Съединени американски щати и политическа и икономическа рецесия към 7,1 милиона венецуелци са напуснали страната през последните години, създавайки провокации за нейната Южноамерикански съседи.

Около 130 венецуелски мигранти дойдоха вкъщи в сряда с под наем аероплан от Съединените щати с първия сходен полет за депортиране след съглашение сред двете страни, макар обстоятелството, че Вашингтон не признава преизбирането на Мадуро през 2018 година < p> Съединените щати изпращат мигранти вкъщи, основно в Централна и Южна Америка, с към 70 полета всяка седмица, оповестиха неотдавна управляващите.

В същото време администрацията на Байдън неотдавна предложи отбрана от депортиране на 472 000 венецуелци, с цел да разреши да получат разрешителни за престояване и работа в границите на 18 месеца -- макар че това ще важи единствено за тези, които са пристигнали преди 31 юли тази година.

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР