Лидерите на консервативния блок Християндемократически/Християн-социален съюз (ХДС/ХСС) и Социалдемократическата партия

...
Лидерите на консервативния блок Християндемократически/Християн-социален съюз (ХДС/ХСС) и Социалдемократическата партия
Коментари Харесай

ХДС/ХСС и СДПГ подписаха договора за коалиция


Лидерите на консервативния блок Християндемократически/Християн-социален съюз (ХДС/ХСС) и Социалдемократическата партия на Германия (СДПГ) подписаха съдружен контракт, който ляга в основата на работата на бъдещото държавно управление на страната. Церемонията е в Народното събрание на Федерална Република Германия и се излъчва по телевизия Ен Те Фау.

Подписите си под документа сложиха ръководителите, ръководителите на парламентарни групи и генералните секретари на партиите.

Сега, с цел да бъде образувано идващото държавно управление би трябвало да бъде направена още една дребна крачка – на 14 март Бундестагът ще гласоподава кандидатурата на Ангела Меркел за поста федерален канцлер.

ХДС/ХСС и СДПГ разполагат в Народното събрание с 399 места от общо 709, тъй че утвърждението на кандидатурата на Меркел няма да срещне проблеми. След това президентът на Федерална Република Германия ще връчи на канцлера и на членовете на новото държавно управление грамоти за предопределение и кабинетът публично ще стартира работа. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР