Лидерите на коалицията „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов

...
Лидерите на коалицията „Демократична България“ Христо Иванов и Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Христо Иванов и Атанас Атанасов приемат гаврата на Тома Белев с еврейския народ

Лидерите на обединението „ Демократична България “ Христо Иванов и Атанас Атанасов одобряват гаврата на Тома Белев с еврейския народ – това демонстрират техните реакции, написа "Труд ".

Припомняме, че претендентът за общински консултант в София провокира всеобщо отвращение с коментара си във фейсбук, че „ най-евтино са пътували евреите в конските вагони – изцяло гратис “. Заради репликата му към този момент има доста цивилен и политически позиции, че е неприемливо той да взе участие в локалните избори в неделя.

Реакцията на партиите също беше еднопосочна – думите на „ приородозащитника “ бяха наказани от ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация, Съюз на демократичните сили.



Но съгласно Христо Иванов от „ Да, България “, която е част от обединението, проблем няма и Белев остава в листата, тъй като бил поднесъл „ опрощение “ – с това казусът завършил. Иванов не разяснява, че в действителност в „ извинението “ на „ еколога “ не проличава страдание, а безсрамие и самоувереност. Нелепо и тъпо звучат опитите на някогашния правосъден министър да замаже гафа с изказванието, че думите на Белев са „ извадени от подтекста “. Те са написани тъкмо и ясно, без никаква опция за друго пояснение.

Председателят на другата групировка в обединението ДСБ – Атанас Атанасов, до момента не е коментирал случката, макар апела на Съюз на демократичните сили. От там излязоха с публична декларация, в която приканиха за реакция. Мълчи и претендентът за кмет на „ десните “ Борислав Игнатов. От Съюз на демократичните сили са безапелационни, че това е безмълвно единодушие с антисемитската имитация на Белев.

В същото време от Вътрешна македонска революционна организация оповестиха пред „ Труд “, че към този момент са подали тъжба в Централната изборна комисия и желаят наказване за потребления език на омразата от Тома Белев по време на предизборната акция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР