Лидерите на италианската компания Аутостраде пер Италиа, която бе оператор

...
Лидерите на италианската компания Аутостраде пер Италиа, която бе оператор
Коментари Харесай

След трагедията: Какво ще направи компанията оператор на рухналия мост в Генуа?

Лидерите на италианската компания " Аутостраде пер Италиа ", която бе оператор на срутилия се във вторник мост на автомагистрала А10 в Генуа , вследствие на което жертвите досега са 43, дадоха първа конференция след нещастието, като оповестиха, че заделят 500 млн. евро за вложения, които да оказват помощ на пристанищния град да се възвърне след бедствието, съобщи Ройтерс.

 
В началото основният изпълнителен шеф на компанията Джовани Кастелучи изрече съболезнования на околните на жертвите. Когато бе запитан дали ще сервира безрезервни извинения за рухването на моста, той сподели: " Извиненията и отговорностите са свързани неща. Извиняваш се, в случай че се чувстваш отговорен ". После добави, че към момента няма условия компанията да поеме отговорността за сриването на моста и избира това да бъде преценено от формалното следствие, като изрази вяра истината да бъде открита допустимо най-бързо.

 
Според него компанията, която е част от холдинга " Атлантия ", постоянно е изпълнявала правилно отговорностите си като оператор на автомагистралата и не пожела към този момент да разяснява оповестената от държавното управление процедура по лишаване на лиценза на компанията като оператор.

 
Председателят на компанията Фабио Черкиаи сподели, че тя ще направи всичко, което е допустимо, с цел да облекчи болката на фамилиите на починалите и да реши проблемите на града след злополуката. Той уточни че Кастелучи остава на поста си.-->

 
А Кастелучи разясни, че настрана от отпуснатия половин милиард за възобновяване, компанията основава фонд, който да посрещне " непосредствените потребности ", в това число и юридически разноски, на фамилиите на жертвите. Фондът ще бъде ръководен от градските управляващи на Генуа. Ще бъде основан и различен фонд за фамилиите, които би трябвало да изоставен домовете си поради разрушаването на остарелия мост и построяването на новия.

 
Кастелучи разгласи също, че компанията поема задължението да възвърне моста от отпуснатата половин милиардна сума. Според него това може да стане в границите на идващите 8 месеца, като би трябвало да бъде открит метод мостът да бъде построен по друг метод.

Шефът на компанията изрази мнение, че всички останали мостове, оперирани от нея, са безвредни. Според него и рухналият мост, според всички инспекции, е бил " в положително здраве ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР