Лидерите на групата на 20-те големи икономики предупредиха днес, че

...
Лидерите на групата на 20-те големи икономики предупредиха днес, че
Коментари Харесай

Лидерите на Г-20 не осъдиха протекционизма, предупредиха, че нарастват рисковете за световната икономика

Лидерите на групата на 20-те огромни стопански системи предизвестиха през днешния ден, че нарастват рисковете за международната стопанска система, само че не жигосаха протекционизма. Вместо това единствено приканиха за свободна и почтена търговия, заяви Ройтерс.

В заключителния документ от двудневната среща в японския град Осака, водачите установяваха, че международният напредък остава невисок, а комерсиалните и геополитическите напрежения се ускоряват.

" Борим се да изпълним свободна, почтена, недискриминационна, транспарантна, предвидима и постоянна търговия и капиталова среда, както и да запазим пазарите отворени ", споделиха те във второ изказване от срещата. В него обаче се въздържаха от отправяне на апел за опълчване на протекционизма.

Японският министър председател Шиндзо Абе акцентира, че водачите на Г-20 имат доста общо между тях, в това число това, че признават нуждата групата да остане водещ фактор в световния напредък.

" Г-20 се споразумя за главните правила в поддръжка на система за свободна търговия ", сподели Абе и добави, че водачите са дали обещание да подхващат по-категорични дейности за възстановяване на системата за споразумяване на разногласия в Световната комерсиална организация.

При подготовката на документа Япония, ръководител на срещата, е потърсила допирни точки сред Съединени американски щати, които са срещу критикуването на протекционизма, и други страни, искащи да се насочи предизвестие за напрежението в региона на търговията.

Абе сподели, че водачите са намерили допирни точки във връзка с климатичните промени, макар огромните разлики във възгледите на членовете на Г-20.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР