Лидерите на големите партии в Европейския парламент осъдиха унгарския премиер

...
Лидерите на големите партии в Европейския парламент осъдиха унгарския премиер
Коментари Харесай

Европейски лидери осъдиха Виктор Орбан за открито расистки изказвания

Лидерите на огромните партии в Европейския парламент осъдиха унгарския министър председател Виктор Орбан за "открито расистки " мнения, които той направи по-рано през юли.

Орбан провокира вълна от интернационална рецензия след тирада на 23 юли в Румъния, в която предизвести хората да не се смесват с „ неевропейци “.

Думите му провокираха неотложен отговор от Съединени американски щати, които нарекоха коментара му "непростим ", а представители на еврейски общности показаха паника.

В събота най-големите партии в Европейския парламент излязоха с изказване, в което се споделя, че мненията на Орбан са „ неприемливи “ и нарушават полезностите, залегнали в основите на Европейския съюз.

Говорител на Европейския парламент сподели, че декларацията е била призната на 29 юни с "много огромно " болшинство.

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес Най-ново видео  Първите немски гаубици към този момент са на фронта против съветските сили в Украйна   please wait
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР