Лидерите на Германия и Франция ще подпишат нов договор за

...
Лидерите на Германия и Франция ще подпишат нов договор за
Коментари Харесай

Германия и Франция обновяват договора си за приятелство с нов документ

Лидерите на Германия и Франция ще подпишат нов контракт за съдействие на 22 януари, оповестиха Елисейският замък и немското федерално държавно управление, представени от ДПА.

Френският президент Еманюел Макрон и немската канцлерка Ангела Меркел имат намерение да подпишат новия контракт в Аахен, където създателят на Свещената Римска империя - Карл Велики, е бил коронясан в 800-та година. Подписването на новия контракт ще означи 56-ата годишнина от подписването на Елисейския контракт - основополагащ документ на другарството сред двете страни, скрепено по-малко от две десетилетия откакто те водиха война една против друга през Втората международна война.

Новият контракт от Аахен - на френски Екс ла Шапел, ще укрепи връзките в сфери, включващи икономическата и външната политика, образованието, проучванията и проблемите на климата, се споделя в известието на двете държавни управления. Той също ще насърчи съдействието сред граничните региони и сред гражданските общества на Франция и Германия.

Франция и Германия от дълго време са считани за двата мотора на европейската интеграция и Макрон се надяваше на немска поддръжка за амбициозните си проекти за промяна на Европейския съюз, откакто бе определен за президент предходната година на основата на мощно проевропейска стратегия.

Неговите апели за по-нататъшна интеграция в еврозоната обаче бяха посрещнати хладно реакция в Берлин, където мнозина се притесняват от подчинение на още повече фискални компетенции, а и неговата съюзничка Меркел разгласи, че ще се отдръпна през 2012 година, осведоми Българска телеграфна агенция, базирайки се на ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР