Лидерите на ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за съвместно участие

...
Лидерите на ГЕРБ и СДС подписаха споразумение за съвместно участие
Коментари Харесай

Александър Йорданов от СДС на шесто място в съвместната евролиста с ГЕРБ

Лидерите на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили подписаха съглашение за взаимно присъединяване в евроизборите. Сините ще получат шестото място в листата, на което избраха знакова фигура - Александър Йорданов. Последното място ще заеме основният секретар на Съюз на демократичните сили Илия Лазаров. Лидерът на партията Румен Христов, както и Владимир Кисьов са отказали да вземат участие в листата.

ГЕРБ и сините си стиснаха ръцете и потеглят дружно към евровота. Както даде обещание, Борисов им даде избираемо място - шестото в листата. Спряха се на знаково име в синята история - Александър Йорданов - някогашен ръководител на Народното събрание, началник на синята парламентарна група и някогашен дипломат в Македония.
Румен Христов - ръководител на Съюз на демократичните сили: Не са чак толкоз останали в Съюз на демократичните сили знакови фигури като господин Йорданов. Знаете неговите прословути изречения като „ Демокрацията победи с малко, само че вечно “ и „ Днес е един прекрасен ден за българската народна власт “.
Александър Йорданов приел номинацията, тъй като усеща дълг към Съюз на демократичните сили, която му е дала доста през годините.
Александър Йорданов: Без Съюз на демократичните сили доста и от днешните политици никой нямаше да ги знае кои са. Когато е най-трудно, тогава би трябвало да се оказва помощ. Отговорен ден, в който две партии, на които принадлежи доста от триумфите на демокрацията, си подадоха ръка.  Александър Йорданов и Илия Лазаров са претендентите на Съюз на демократичните сили в общата листа с ГЕРБ Александър Йорданов и Илия Лазаров са претендентите на Съюз на демократичните сили в общата листа с ГЕРБ
ГЕРБ и Съюз на демократичните сили публично подписаха съглашение за взаимно присъединяване на изборите за Европейски парламент на 26 май. Това стана тази заран след финални прочие..

Йорданов е измежду тези, които през годините са отправяли и рецензии към премиера Борисов.
Александър Йорданов : Тази партия с този водач 10 години близо ръководи България, печели избори, не позволява Българска социалистическа партия на власт. Критикувал съм и Иван Костов, Сергей Станишев...  Номинациите на Съюз на демократичните сили за евролистата с ГЕРБ са подготвени Номинациите на Съюз на демократичните сили за евролистата с ГЕРБ са подготвени
Съюз на демократичните сили дефинира номинациите си за общата листа за евроизборите с ГЕРБ. Кои са определените обаче, от синята партия не пожелаха да кажат, това ще стане ясно...

В края на листата алегорично Съюз на демократичните сили има още едно място - за Илия Лазаров.
Илия Лазаров - основен секретар на Съюз на демократичните сили: Никога не съм си поставял за цел да бъда евродепутат. Моята цел е да възродим Съюз на демократичните сили.
Премиерът подсигурява, че структурите на ГЕРБ ще работят и за претендентите на Съюз на демократичните сили.
Бойко Борисов: Такива номерца, каквито си вършиха в наши сестрински партии с преференциите няма да позволяваме.
А водачът на Съюз на демократичните сили даде поръчка, че ще хвърлят всички сили на евровота.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР