Лидерите на ГЕРБ и Обединени патриоти ще отложат намаляването на

...
Лидерите на ГЕРБ и Обединени патриоти ще отложат намаляването на
Коментари Харесай

ГЕРБ и Патриотите отлагат намаляването на партийните субсидии до 1 август

Лидерите на ГЕРБ и Обединени патриоти ще отсрочат намаляването на партийните дотации. Размерът на държавната помощ за политическите сили ще бъде избран след спор сред партиите, който следва да завърши преди лятната почивка на депутатите. Това стана ясно след съвещанието на съдружния съвет. Плановете на ръководещите са дотациите да бъдат понижени в период до 1 август.

Предложението на премиера Бойко Борисов за орязване на дотациите до 1 лев за получен глас бе признато на първо четене в пленарна зала и на две гласувания в парламентарната Комисия по бюджет и финанси. Премиерът Борисов заяви през днешния ден, че ГЕРБ ще продължи да пази позицията за този размер на държавното подкрепяне.

"Обединихме се към позицията, че по този въпрос не би трябвало да се работи прибързано. Редно е той да бъде подложен за разискване сред всички политически сили. И да бъде привързан с смяна в Закона за политическите партии, а освен в Закона за бюджета ", съобщи ръководителят на НФСБ Валери Симеонов на брифинг в Министерския съвет.

Симеонов акцентира, че обща позиция на ръководещите е, че дотациите би трябвало да бъдат понижени. По думите му още тази седмица "Обединени патриоти " щели да стартират съвещания с другите парламентарни групи.

Депутатът от "Атака " Десислав Чуколов заяви, че до края на идващия месец четирите партии от ръководещата коалиция ще се съберат още веднъж, с цел да обсъдят осъществяването на програмата им. Щял да се прави разбор на първите две години от мандата на кабинета и какво би трябвало да се свърши в идващите две.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР