Лидерите на Г-7 подкрепят свободната и честа търговия, обявиха се

...
Лидерите на Г-7 подкрепят свободната и честа търговия, обявиха се
Коментари Харесай

Г-7 подкрепят свободната търговия и са против протекционизма

Лидерите на Г-7 поддържат свободната и честа търговия, оповестиха се за редуциране на митата и бариерите, а също по този начин за реформиране на Световната комерсиална организация /СТО/. Това се споделя в текста на заключителната декларация, призната след приключването на двудневната среща на седемте най-развити индустриални страни в Канада.

„ Признаваме, че свободната, обективна и взаимноизгодна търговия и вложения са основният мотор на растежа и основаването на работни места “, се показва в документа.

Участниците в срещата на върха потвърдиха своята обвързаност към „ почиващата на правила интернационална комерсиална система “ и продължаването на битката с протекционизма.

„ Подкрепяме концепцията за модернизацията на СТО, с цел да я създадем по-справедлива колкото е допустимо по-бързо. Ще се стремим към редуциране на митническите бариери и дотациите “, се акцентира в документа.

В същото време декларацията не съдържа на практика задължения за отхвърли на Съединени американски щати от към този момент въведените търговски мита върху стомана и алуминия, които влязоха в действие на 1 юни и засягат останалите страни от Г-7. Тази стъпка на Вашингтон дружно с излизането от съглашението за нуклеарната стратегия на Иран стана причина за остри несъгласия сред Съединени американски щати и техните съдружници. /ТАСС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР