Лидерите на Франция и Германия се обявиха за по-строги и

...
Лидерите на Франция и Германия се обявиха за по-строги и
Коментари Харесай

Макрон призова за увеличаване на помощта на Европа за африканските страни

Лидерите на Франция и Германия се оповестиха за по-строги и ясни ограничения против противозаконната имиграция от Африка към Европа. В Париж се организира среща с присъединяване на водачите на Франция, Германия, Италия и Испания и сътрудниците им от Чад, Нигерия и Либия, осведоми Българска национална телевизия.

За нова " пътна карта " против трафика на мигранти се оповестиха четирите огромни европейски сили и три африкански страни по време на срещата си във френската столица.

Еманюел Макрон, президент на Франция: Трябва да действаме дружно - от страните, от които мигрантите потеглят, през директните страни, изключително Либия, би трябвало да бъдем ефикасни. Това е предизвикателство както за Европа, по този начин и за Африканския съюз. С такава настройка организирахме тази среща.

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че Европа има " филантропична отговорност " да води борба с незаконната миграция и с трафикантите, които натрупат облаги от отчаянието на мигрантите. Европейските и африканските водачи разискаха заселването на мигрантите от Африка, които дават отговор на критериите за приемане на леговище в Европа. Канцлерът Меркел акцентира, че европейските страни би трябвало ясно да дефинират кой бяга от войни и принуждение и кой от беднотия.

Файез ал Сарай, министър-председател на Либия: Надявам се, че тази поддръжка, която чакаме отдавна, ще пристигна. Ние потвърдихме нашето предпочитание, като либийци, да се борим против това зло.

Домакинът на срещата Еманюел Макрон прикани за увеличение на помощта на Европа за африканските страни, с цел да могат да подобрят стопанските системи си и да спрат трафика на мигранти. Той предложи още на териториите на Нигер и Чад да бъде определяно кой има право на леговище.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР