Лидерите на Европейския съюз за първи път решиха да обвържат

...
Лидерите на Европейския съюз за първи път решиха да обвържат
Коментари Харесай

За първи път в ЕС помощи бяха обвързани с правовата държава

Лидерите на Европейския съюз за първи път взеха решение да обвържат даването на европейско финансиране със спазването на демократичните правила в съглашението за възстановителни ограничения за стопанската система, реализирано през днешния ден на изключителната среща в Брюксел, съобщи ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, представен от Франс прес.

" За първи път в историята на Европа бюджетът е привързан с задачите в битката с климатичните промени и с правовата страна, що се отнася до даването на финансиране ", съобщи той на конференция след четири дни и четири нощи на сложни договаряния.

" Европейската комисия предложи инструмент за взимане на ограничения с квалифицирано болшинство при положение на нарушавания на правовата страна ", посочи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

" Бе поето един доста явен ангажимент за отбрана на финансовите ползи на Европейския съюз и за по-строг надзор на европейските фондове ", добави Фон дер Лайен.

Унгария и Полша са във фокуса на Брюксел след обвиняванията в приемане на ограничения, които подкопават европейските правни правила и демократични полезности, отбелязва Франс прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР