Лидерите на Европейския съюз възнамеряват да дадат краен срок на

...
Лидерите на Европейския съюз възнамеряват да дадат краен срок на
Коментари Харесай

ЕС иска Брекзит на 7 май, ако до 11 април Лондон реши да не участва в евроизборите

Лидерите на Европейския съюз имат намерение да дадат краен период на Англия до 11 април да реши ще взе участие ли в изборите за Европейски парламент в края на май, заяви вестник " Файненшъл таймс " на уеб страницата си.

Ако Лондон реши, че няма да взе участие в изборите, ще напусне Европейски Съюз на 7 май - с или без съглашение, написа изданието, информирайки за водещите се до късно тази нощ при закрити врата договаряния на срещата на върха на страните от Европейски Съюз в Брюксел.

Според " Файненшъл таймс " тази информация ще бъде доказана в заключителния документ за резултатите от двудневния съмит. Това значи, че средата на април ще стане " точката, от която няма връщане " за Обединеното кралство. При единодушие да взе участие в изборите, Лондон ще получи от Европейски Съюз забележителна пролонгация в договарянията, с цел да може още веднъж да формулира своя преговорна позиция, да организира предварителни избори или още един референдум, отбелязва всекидневникът.

По-рано източници в коридорите на съмита оповестиха за разискването на още една дата, за която може да бъде отсрочен Брекзит - 22 май, и то при изискване, че съглашението, контрактувано с Брюксел, бъде утвърдено от английския парламент до края на месеца. Франция обаче е била протви.

Дискусиите в Брюксел не престават, тъй като също така такава твърда позиция не се приема от Германия, която е срещу такива ултимативни разновидности в случай, че вътрешнополитическата обстановка в Лондон е толкоз комплицирана и неразбираема.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР