Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят в четвъртък пакет от

...
Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят в четвъртък пакет от
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС обмислят план "Маршал" за Европа

Лидерите на Европейския съюз ще обсъдят в четвъртък пакет от тласъци, сходен на проект " Маршал ", против последствията от ковид върху стопанските системи в блока, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, представен от " Политико ".

Пред белгийската телевизия LN24 Мишел сподели, че по-рано тази седмица е разискал " метода, по който ще създадем тактика за тласъци, сходна на проект " Маршал ", с посланиците от 27-те страни - членки на блока, преди видеоконференция с държавните и държавни ръководители.

" И когато споделям сходна на проект " Маршал ", го споделям със мощна упоритост ", добави той. По думите му последствията от икономическия потрес за бизнеса значат, че " би трябвало да сме доста дейни доста скоро ".

Мишел разказа самодейността като " вътрешноевропейски проект, който би трябвало да активизира капитал от Европейски Съюз в границите на европейския бюджет, който би трябвало да активизира национални фондове и който би трябвало също така да активизира частния бранш " и добави: " Ще би трябвало да използваме всички принадлежности. "

Очаква се в четвъртък водачите да призоват Европейската комисия да показа нов проект за икономическо възобновяване.

В чернова на изказване, готова преди диалозите на водачите и забелязана от " Политико ", написа, че блокът ще се нуждае от " тактика за излаз, изчерпателен проект за възобновяване и невиждани вложения " за рецесията с ковид и ще " предложения комисията да стартира да работи по предложение за пътна карта за възобновяване, съпроводена от проект за деяние ".

Мишел акцентира: " Не би трябвало да чакаме спринт, тази рецесия ще има последствия в кратковременен, средносрочен и дълготраен проект. "

Преди вирусът да удари Европа, ръководителят на Европейския съвет беше фокусиран върху постигането на договорка в договарянията за бюджета на блока за 2021 - 2027 година

" Вярвам, че рецесията, през която прекосяваме в този момент, ще окаже въздействие " върху договарянията за бюджета на Европейски Съюз, уточни Мишел, добавяйки, че бюджетът би трябвало да извлече поучения от рецесията.

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1074)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР