Лидерите на Европейския съюз са готови да запазят висок натиск

...
Лидерите на Европейския съюз са готови да запазят висок натиск
Коментари Харесай

Златото е мишената на следващия пакет европейски санкции срещу Русия

Лидерите на Европейския съюз са подготвени да запазят висок напън върху Русия на срещата на върха тази седмица, когато ще подчертаят, че работата по глобите продължава, съгласно проектодокумент, забелязан от Reuters , като златото се обмисля за възможен идващ кръг на ограничавания против Москва.

Европейски Съюз одобри шест пакета от наказания против Русия и Беларус от началото на нашествието в Украйна през февруари, само че няколко бранша, в това число газа, остават значително недокоснати, защото държавните управления на Европейски Съюз се пробват деликатно да заобикалят ограничения, които могат да навредят на стопанската система им повече, в сравнение с съветската.

„ Работата по глобите ще продължи, в това число за подсилване на използването и попречване на заобикаляне “, ще кажат водачите на Европейски Съюз в края на постоянната си среща на върха на 23-24 юни, съгласно последната версия на техния план за изводи от 20 юни.

Текстът е компромис сред скандинавските и източните страни, които упорстваха за ясна отпратка към седмия пакет в изказването на срещата на върха, и страни като Германия и Нидерландия, които вместо това предизвестяват за фокус върху използването на съществуващи ограничения, вместо неотложно да се прибавят повече.

В предходна версия на текста не се загатваше повече работа по глобите, като смяната представляваше победа за ястребите. Но новият текст не загатва категорично за седми пакет, както пожела Берлин.

Въпреки че сега не се приготвя нов пакет, продължава работата за идентифициране на браншове, които могат да бъдат наранени, разкриват чиновници в Брюксел.

Според публични лица, осведомени с полемиките, златото е една от вероятните последващи цели.

На среща при закрити врата на пратениците на Европейски Съюз предходната седмица Дания допусна, че идващите наказания могат да се отнасят до златото измежду други браншове, съгласно представител на датския дипломат в Европейски Съюз.

Човек, осведомен с работата по глобите, разкри пред Reuters, че Европейската комисия работи върху прибавянето на злато към възможен идващ кръг от наказания, макар че към момента не е ясно дали мярката може да забрани износа за Русия, вноса от Русия или и двете.

Златото е решителен актив за съветската централна банка, която е изправена пред ограничавания за достъп до някои от активите си, държани в чужбина, заради западните наказания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР