Лидерите на Европейския съюз, с насрочена среща в Брюксел следващата

...
Лидерите на Европейския съюз, с насрочена среща в Брюксел следващата
Коментари Харесай

Лидерите от ЕС настояват за климатичен неутралитет до 2050 г .

Лидерите на Европейския съюз, с планувана среща в Брюксел идната седмица, упорстват за съглашение в блока за чисти нулеви излъчвания на парникови газове до 2050 година, изяснява планът им за взаимно изказване, който дава обещание яростна битка на тяхната среща.

Срещата на върха на 12-13 декември на националните водачи на блока има за цел да поддържа " реализиране на климатично безпристрастен Европейски Съюз до 2050 година ", съгласно документа, забелязан от " Ройтерс ".

Предишните опити бяха блокирани от Полша, Унгария и Чехия, които разчитат извънредно на въглища.

По-рано те обявиха, че се опълчват на климатичния неутралитет до 2050 година от боязън, че намаляването на парниковите излъчвания ще задуши стопанската система им.

За да убедят лагера на нежелаещите, останалите в Европейски Съюз и взаимното извяление плануват " обективен и обществено уравновесен преход ".

В него участва и известие на Европейската капиталова банка за отключване на зелени вложения на стойност 1 трилиона евро до 2030 година, както и нуждата от обезпечаване на енергийна сигурност и конкурентоспособност във връзка с непознати сили, които не преследват такива климатични цели.

Проектът, квалифициран преди полемиките на водачите, към момента може да се промени.

Но в последна сметка ще е нужна единомислеща поддръжка от всички национални водачи на Европейски Съюз, с цел да реализиран съглашение от срещата на върха.

Новата Европейска комисия също си слага за цел да упорства за климатичен неутралитет доникъде на века и желае да трансформира амбициозните цели на Европейски Съюз за 2030 година в по-амбициозни.

Настоящите цели плануват понижаване на излъчванията от парникови газове в Европейски Съюз с 40% до 2030 година по отношение на равнищата от 1990 година

Новата комисия, ръководена от германката Урсула фон дер Лайен, се надява да увеличи задачата до най-малко 50%.

В Мадрид, новият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предизвести, че бездействието по казуса с климатичните промени ще коства доста по-скъпо в дълготраен проект спрямо самодейния метод.

Временният министър-председател на Испания Педро Санчес разгласи, че " единствено шепа фанатици отхвърлят доказателствата " за климатичните промени - без да показва каквито и да е обособени хора и страни.

Човечеството води война против природата, смята генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш и предизвести, че напъните на света против климатичните промени до момента са били извънредно несъответстващи и съществува заплаха към този момент да са необратими, светът има избор да се оправи с климатичните промени или да капитулира. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР