Лидерите на Европейския съюз с мигновени реакции, след като британският

...
Лидерите на Европейския съюз с мигновени реакции, след като британският
Коментари Харесай

Политически реакции в Европа след провала на сделката за Брекзит

Лидерите на Европейския съюз с мигновени реакции, откакто английският парламент отхвърли изрично съглашението с Брюксел за Брекзит. 432-ма депутати гласоподаваха против него, а единствено 202-ма го поддържаха.
 

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер прикани английското държавно управление да обясни какви стъпки счита да предприеме оттук насетне. Той прибавя, че при тези условия продължава и подготовката за разлъка без контракт, въпреки Европейски Съюз да се надява да не се стигне до сходно развиване. " Европейски Съюз ще инициира подготовката си за сюжет, в който Англия ще напусне блока без съглашение ”, сподели Юнкер.
 
 Gulliver/Getty Images

Австрийският канцлер Себастиан Курц сподели, че няма да има предоговаряне на договорката за Брекзит. " Съжалявам за изхода от вота за Брекзит в долната камара на английския парламент. Във всеки случай няма да има предоговаряне на съглашението за излизането от Европейски Съюз ", съобщи Курц, чиято страна беше през втората половина на предходната година ротационен ръководител на Европейски Съюз.
 

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск прикани за намиране на " позитивно решение ", откакто английските депутати отхвърлиха съглашението за Брекзит, съобщи Агенция Франс Прес. " Ако съглашението е невероятно, а никой не желае (Брекзит) без съглашение, тогава кой в последна сметка ще има куража да каже кое е единственото положително решение? ", написа Туск в Twitter.-->
 
 Gulliver/Getty Images

Германският вицеканцлер и министър на финансите Олаф Шолц предизвести за риск от безредно излизане на Англия от Европейски Съюз, съобщи ТАСС. " Днес е горчив ден за Европа ", написа той в Twitter, разяснявайки гласуването в английския парламент срещу съглашението сред Брюксел и Лондон. " Ние сме готови, само че един безреден Брекзит съставлява най-лошия от всички разновидности за Европейски Съюз, само че изключително - за Англия ", счита немският вицеканцлер.
 

Новият водач на партията на немския канцлер Ангела Меркел - Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи, че " надълбоко съжалява " за решението на британците. " Твърдият Брекзит ще бъде най-лошия от всички разновидности ", написа тя в Twitter. А министърът на европейските въпроси на Германия Майкъл Рот подсети на британците, че " вратите на Европа остават отворени ".
 
 Gulliver/Getty Images

Френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Англия ще бъде най-големият губещ, в случай че напусне Европейски Съюз без договорка , съобщи Ройтерс. Макрон направи това изказване откакто долната камара на английския парламент гръмко отхвърли съглашението за Брекзит сред премиера Тереза Мей и Европейски Съюз.
 
" Първият вид е те да изоставен без договорка. Те споделят: " няма договорка ". Това е ужасно за всички. Първите губещи в подобен вид ще бъдат британците ", съобщи Макрон на среща с кметове в Париж.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР