Лидерите на ЕС удължиха днес наказателните икономически санкции над Русия

...
Лидерите на ЕС удължиха днес наказателните икономически санкции над Русия
Коментари Харесай

ЕС удължи с 6 месеца икономическите санкции срещу Русия

Лидерите на Европейски Съюз удължиха през днешния ден наказателните стопански наказания над Русия поради спора в Украйна с още 6 месеца, съобщи организация " Франс прес ", представена от БНР.

" Санкциите над Русия бяха удължени единомислещо с още 6 месеца поради неналичието на използване на Минските съглашения ", съобщи представител на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.

Наказателните ограничения са против цели браншове от съветската стопанска система, в това число петролния бизнес.

По-рано през днешния ден бе обявено, че Европейски Съюз удължава до 23 юни 2020 година действието на глобите, въведени в отговор на противозаконното присъединение на Крим и Севастопол от Русия.

Мерките се ползват по отношение на жители от Европейски Съюз и сдружения, открити в Европейски Съюз. Те са лимитирани до територията на Крим и Севастопол. Санкциите включват възбрана за импорт в Европейски Съюз на артикули с генезис от Крим или Севастопол; вложение в Крим или Севастопол, което значи, че нито европейците, нито сдруженията, открити в Европейски Съюз, могат да купуват недвижими парцели или сдружения в Крим, да финансират кримски сдружения или да дават съответните услуги; туристически услуги в Крим или Севастопол, изключително европейски туристически кораби не могат да дебаркират в пристанища на Кримския полуостров, с изключение на в изключителни случаи; експорт на някои артикули и технологии за кримски сдружения или за потребление в Крим в региона на транспортите, далекосъобщенията и енергетиката, и свързани с търсенето, изследването и добива на нефт, газ и минерални запаси.

По силата на рестриктивните мерки не би трябвало да се дават техническа помощ, брокерски, строителни или инженерни услуги, свързани с инфраструктурата в тези области, се показва в известието на Съвета на Европейски Съюз. От март 2014 година насам Европейски Съюз последователно постанова ограничаващи ограничения против Русия в отговор на умишлената дестабилизация на Украйна, в това число и глобите, възобновени през днешния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР