Лидерите на ЕС трябва да предоставят мандат на главния преговарящ

...
Лидерите на ЕС трябва да предоставят мандат на главния преговарящ
Коментари Харесай

Лондон с ултиматум към ЕС за Брекзит

Лидерите на Европейски Съюз би трябвало да дават мандат на основния договарящ за промени в съглашението с Англия. Ако не го създадат, ще настъпи " корав " Брекзит .

Това предизвестие насочи английският министър за Брекзит Стивън Баркли, представен от Би Би Си.

В публикация за Mail on Sunday Баркли акцентира, че " политическата действителност " се е трансформирала след изборите за Европейски парламент през май. По думите му 61% от местата са заети от нови евродепутати, което бележи " фундаментална смяна ".
 Твърд Брекзит носи успеха на Борис Джонсън
Твърд Брекзит носи успеха на Борис Джонсън

Социологически прогнози на Острова

Той прикани евролидерите да разрешат на Мишел Барние да договаря по метод, който ще даде опция за намиране на " обща база " с Обединеното кралство.

Брюксел неведнъж повтори, че съглашението за Брекзит - един от двата съществени детайла в договорката с Тереза Мей, който на няколко пъти беше отхвърлян от английските депутати - не предстои на предоговаряне.

Баркли разкри, че Барние му е споделил по време на диалозите предходната седмица, че е с вързани ръце поради инструкциите, които е получил от Европейската комисия и водачите на страните членки .
 Паника на Острова при корав Брекзит
Паника на Острова при корав Брекзит

Мрачно изследване

Но съгласно английския министър смяната в европарламента значи, че Европейски Съюз би трябвало да промени метода си.

Господин Барние би трябвало да призове водачите на Европейски Съюз да помислят върху това, в случай че желаят съглашение, да му разрешат да договаря по метод, който ще помогне за намиране на обща база с Англия. Иначе отиваме към Брекзит без съглашение , предизвести министърът.

Баркли предизвести още, че с назначението на Борис Джонсън за министър председател на Обединеното кралство Англия е подсилила мандата си да напусне на 31 октомври.
 Над 2-годишен срив на паунда, Европейски Съюз има вяра, че Джонсън блъфира за Брекзит
Над 2-годишен срив на паунда, Европейски Съюз има вяра, че Джонсън блъфира за Брекзит

Борис Джонсън още веднъж отхвърли защитния механизъм за Ирландия

Джонсън отхвърля да договаря с евролидерите , до момента в който не отстранен защитния механизъм за отбягване на " твърда " граница сред Ирландия и Северна Ирландия.

Премиерът на Ирландия Лео Варадкар съобщи пред Джонсън тази седмица, че защитният механизъм е нужен като последица от решенията на Обединеното кралство.

Но Баркли отвърна, че защитният механизъм значи, че на Северна Ирландия се постановат правила на Европейски Съюз, които ще бъдат безсрочни, с цел да се резервира границата отворена. Той отхвърли Англия да остане в митническия съюз и единния пазар като решение , като прикани граничният въпрос да бъде позволен на бъдещите договаряния с Европейски Съюз.
 Лондон: Няма договаряния и има Брекзит без договорка, в случай че Европейски Съюз не промени позицията си
Лондон: Няма договаряния и има Брекзит без договорка, в случай че Европейски Съюз не промени позицията си

Премиерът изложи позицията пред европейските водачи

" Просто няма късмет да се прокара съглашение , което включва антидемократичния защитен механизъм. Това е действителността, която Европейски Съюз би трябвало да одобри ", безапелационен е Стивън Баркли.

През предишния месец Барние дефинира настояването да се отстрани механизмът като " недопустимо " , а методът на Джонсън за Брекзит като " много враждебен ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР