Лидерите на ЕС ще постигнат съгласие за засилване на военното

...
Лидерите на ЕС ще постигнат съгласие за засилване на военното
Коментари Харесай

ЕС обмисля стратегическа автономия и дистанциране от САЩ

Лидерите на Европейски Съюз ще реализиран единодушие за усилване на военното съдействие и понижаване на зависимостта си от Съединени американски щати .

Това излиза наяве от план на декларация, която се чака да одобряват на срещата на върха на Европейски Съюз в четвъртък и петък, осведоми " Ройтерс ".

Обещанието също включва полагане на повече старания за увеличение на военните разноски - централно искане на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който ще взе участие на срещата на върха на НАТО през юли в Брюксел.

" Европа би трябвало да поеме по-голяма отговорност за личната си сигурност. Следователно Европейски Съюз ще предприеме дейности за усилване на европейската защита посредством увеличение на военните вложения, развиване на качествата и оперативна подготвеност. Тези начинания ще покачат стратегическата автономност на Европейски Съюз ", се акцентира в декларацията.

Политиката " Америка първа " на Доналд Тръмп и конфликтните му мнения за НАТО и Европейски Съюз принудиха съюза да обмисли по-тясно военно съдействие на Общността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР