Лидерите на ЕС са изправени пред трудни разговори тази седмица

...
Лидерите на ЕС са изправени пред трудни разговори тази седмица
Коментари Харесай

Дупките в бюджета на ЕС след Brexit чакат отговори

Лидерите на Европейски Съюз са изправени пред сложни диалози тази седмица по отношение на нелесните въпроси за това по какъв начин да запълнят дупките в бюджета след Brexit и да изберат правоприемник на шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.
Специална еднодневна среща на върха в Брюксел в петък, 16 февруари, на 27-те водачи без Англия би трябвало да бъде основна стъпка в пътната карта за измършавял и по-унифициран блок, откакто Англия напусне алианса по-късно повече от година. Това написа собствен разбор AFP.
Но към този момент се появиха пукнатини сред френския президент Еманюел Макрон, управляващ напъните за реформирана Европа, и Юнкер с федералната си визия за това по какъв начин висшите чиновници на Европейски Съюз да бъдат избирани в бъдеще.
Неразборията значи, че опитите на Европейски Съюз да преодолее шока от загубата на главен член влизат в класическите проблеми, които са го отслабвали през шестте десетилетия на съществуването му: пари и суверенитет.
Юнкер бе определен след европейските избори през 2014 година по противоречивата система " Spitzenkandidat " - немски за " водещ претендент " - съгласно която политическата група с най-вече гласове номинира претендента за поста, добавя БГНЕС.
Както Европейският парламент, по този начин и Юнкер поддържат повторението след европейските избори през май 2019 година, заявявайки, че този метод дава директна опция на обществеността да каже кой управлява комисията, мощния орган на изпълнителната власт на Европейски Съюз.
Право и обвързване
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск - който координира срещите на върха и съставлява държавите-членки на Европейски Съюз - се чака да показа благоприятни условия на срещата на върха, в това число дали да се продължи със системата Spitzenkandidat.
Очаква се водачите да кажат, че е тяхно " право и обвързване " да изберат комисаря, като " вземат поради " вижданията на Народното събрание, както се показват в договорите на Европейски Съюз, сподели източник от Европейски Съюз пред Агенция Франс Прес.
Много национални водачи са съществени съперници на процеса Spitzenkandidat, казвайки, че той оставя настрана демократично определените ръководители на държавното управление в интерес на договорка на основаните в Брюксел политически партии и също по този начин прави работата на шефа на комисията прекомерно политическа.
Макрон тази седмица подлага на критика съществено брюкселския хайлайф като идеологически променчив и прикани за " политическо преустрояване ", с цел да се даде на Комисията явен мандат, избран от националните водачи.
Юнкер обаче съобщи по-рано тази седмица, че системата Spitzenkandidat е " изцяло разумна ". Той също по този начин прикани работата на комисаря да бъде обединена с тази на туск.
Различията станаха на процедура яростни, откакто Европейският парламент по-рано този месец попречи на Макрон, като гласоподава срещу " транснационалните описи ", което би разрешило 30 от 73-те места, освободени от Англия, да бъдат избирани по паневропейски билети, вместо по изборни региони.
" Защо да имаме Spitzenkandidaten, в случай че нямаме транснационален лист за избори?! ", написа в туитър люксембургският министър-председател Ксавие Бетел.
Запълване на дупката
Запълването на дупката, която Brexit оставя в многогодишния бюджет на Европейски Съюз от 2020 година, заплашва да отвори още по-дълбоки разделения - само че този път сред самите държави-членки.
Туск ще попита водачите на срещата дали желаят да усилят бюджета, да го понижат или да го запазят същия, показват източници.
Комисарят по бюджета на Европейски Съюз Гюнтер Йотингер сподели, че излизането на Англия може да остави дупка от сред 12 и 15 милиарда евро и предложи да се усилят вноските сред 1,1% и 1,2% от Брутният вътрешен продукт от настоящето равнище от един % от Брутният вътрешен продукт, както е за бюджета за интервала 2014-2020 година
Холандия, Дания, Австрия, Швеция и Финландия, всичките те са чисти вносители, са срещу тази концепция.
Предупрежденията на Йотингерr за съкращения в селското стопанство – което е призрачен сън за Франция - и " кохезионните фондове ", от които извличат изгода по-бедните източноевропейски страни, евентуално също ще бъдат доста понижени.
Но има малко предпочитание за оферти, че Европейски Съюз би могъл да се опита да приведе страни като Полша и Унгария в сходство с въпросите, които включват върховенството на закона и миграцията, като " кохезионните фондове " бъдат употребявани като „ зависещи “ от положително държание.
С тези напрежения поради не е изненадващо, че Европейски Съюз акцентира нуждата от единение в диалозите за Brexit с Англия.
Очаква се Туск да изиска от водачите в петък, в случай че желаят да прокарат идващия месец очертаването на червени линии за бъдещите връзки след Brexit с Англия.
Несигурността във връзка с желанията на Англия и компликациите при договарянията за временен интервал след Brexit могат да избутат това обратно.


Етикети:
Предишна Случайна вест Следваща ОЩЕ ОТ Политика  Рашидов: Надявам се, че Борисов и Радев ще се схванат като мъжкари Рашидов: Надявам се, че Борисов и Радев ще се схванат като мъжкари  От Министерство на външните работи осъдиха провеждането на От Министерство на външните работи осъдиха провеждането на " Луковмарш "  Луковмарш се организира Луковмарш се организира  Луков марш провокира угриженост от посолството на Съединени американски щати у нас Луков марш провокира угриженост от посолството на Съединени американски щати у нас  Радев предвижда задълбочаване на икономическите връзки с Македония Радев предвижда задълбочаване на икономическите връзки с Македония Интервю Още Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 Народното събрание се трансферират на общините
Златко Живков е кмет на Монтана за пети мандат – от 19...
Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на коментара 0 Коментара Кафене добави коментар добави коментар Име: Всички Мъж Жена Защита: Избери типаж  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Избери страст  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Стари аватари  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar  avatar Вашият коментар Затвори Коментирай
Екипът на actualno.com ви благодари, че употребявате кирилица за вашите мнения. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и персонални нападки, или обиди на расова, полова, етническа или верска основа, той ще бъде заличен от модератора на уеб страницата.
Най-стари Най-нови Най- Най- НАЙ-СПОДЕЛЯНИ  missing image 7 битовизма, които подсигуряват, че любовт...
Понякога, изключително откакто делите дълго време едно легло с някой, ви се коства, че тръпката като че ли си е отишла. Не мислете, че е по този начин -...
Българска социалистическа партия стигна до очакване за диктат по " проблем... Йълдъръм: Турция не води война в Сирия, а... Протест против " Луков марш " Еминем и Ед Шийрън с обща ария (ВИДЕО) НАЙ-ЧЕТЕНИ  missing image Нелеп случай приключи мача Димитров -...
Зрелищната борба сред Григор Димитров и ДАвид Гофен завърши по извънредно злощастен метод. Световният №4 се класира за финала на шампионат...
Дневен хороскоп за 18 февруари Мечтан край в Ротердам: Федерер против Дим... Пътнически аероплан се разруши в Иран Затрупаната от лавината в Пирин туристка е... НАЙ-КОМЕНТИРАНИ  missing image Американският ескадрен миноносец Carney...
Американският ескадрен миноносец Carney ( " Карни " ) мина Босфора и навлезе от север в Черно море, с цел да се причисли към към този момент намира...
Лавров: Изявленията за съветска опасност са ир... Луков марш провокира угриженост от посол... От Министерство на външните работи осъдиха провеждането на " Луковмарш... Луковмарш се организира  www.expert.bg  3 метода да привлечете шанса в живота си 3 метода да привлечете шанса в живота...  Мей: Не се ли договорим бързо, Brexit ще подкопае европейската сигурност Мей: Не се ли договорим бързо, Brexit ще...  Всяка касова записка ще бъде регистрирана в Национална агенция за приходите Всяка касова записка ще бъде регистрирана в...  Пътят Слънчев бряг - Бургас подготвен до лятото, в случай че не вали доста Пътят Слънчев бряг - Бургас подготвен до лят...  www.iwoman.bg  Голяма ПРОМЯНА за една зодия в хороскопа за 18 февруари Голяма ПРОМЯНА за една зодия в хороскопа...  Отбелязваме Сирни заговезни Отбелязваме Сирни заговезни  2 зодии ще се ВЛЮБЯТ в хороскопа за 17 февруари 2 зодии ще се ВЛЮБЯТ в хороскопа за 17 ф...  Фики Стораро стана татко (снимка) Фики Стораро стана татко (снимка)  http://www.sportlive.bg  Реал Мадрид готви извънредно изкушаваща оферта за Азар Реал Мадрид готви извънредно изкушаващ...  Тенис в Ротердам НА ЖИВО: Григор Димитров - Роджър Федерер Тенис в Ротердам НА ЖИВО: Григор Димитро...  Златен орден за ансамбъла ни на обръчи в Москва Златен орден за ансамбъла ни на обръчи в...  Преди огромния край: Показателите, по които Григор превъзхожда Федерер в Ротердам Преди огромния край: Показателите, по ко... Интервю Още Кметът на Монтана: " Горещите картофи " от 7 държавни управления и 9 Народното събрание се трансферират на общините
Златко Живков е кмет на Монтана за пети мандат – от 19...
Има по какъв начин да бъде уволнена без проблем биещата деца възпитателка в Директорът на РЗИ-Смолян: На всеки 2 дни 3-ма индивида от региона Успех като по ноти: Христо Пенчев - един млад бизнесмен в Лондо Иван Димитров, " Музикаутор ": Очертава се цялостен безпорядък в областта на Нови Най-четени Най-коментирани Дупките в бюджета на Европейски Съюз след Brexit чакат отговори... 49 0
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР