Лидерите на ЕС на срещата си в София се обединиха

...
Лидерите на ЕС на срещата си в София се обединиха
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС от София: Доналд Тръмп да престане да заплашва с мита

Лидерите на Европейски Съюз на срещата си в София се сплотиха в решимостта си да бъде непокътнато нуклеарното съглашение с Иран макар решението на Съединени американски щати да се изтеглят от него, съобщи ДПА.

Въпросът е бил разискван на снощната им работна вечеря в българската столица , където се организира срещата на върха на Евросъюза.

Лидерите на Европейски Съюз също по този начин приканиха от София американския президент Доналд Тръмп да престане да ги заплашва с мита върху стоманата и алуминия, като показаха, че са подготвени за договаряния по въпросите на търговията, само че не под " дулото на револвера " , съобщи Асошиейтед прес.

" Става въпрос за икономическия суверенитет на Европа и ние настояваме да бъдем изключени от въвеждането на новите мита без предварителни условия и ограничавания във времето ", сподели френският президент Еманюел Макрон.

-->

Европейски Съюз е уверен, че този ход на Съединени американски щати нарушава интернационалните търговски правила и са подготвили собствен лист за " балансиращи " контрамита на стойност 2,8 милиарда евро върху американски артикули, в случай че страните от съюза не бъдат непрекъснато изключени от листата за наказателните американски мита, отбелязва АП.

С него се съгласи и немската канцлерка Ангела Меркел. " Имаме обща позиция: желаеме изключване от митата без ограничавания , само че сме подготвени по-нататък и за договаряния по отношение на реципрочното понижаване на пречките пред търговията ", сподели тя пред публицисти в София.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР