Лидерите на „Движение 21“ Татяна Дончева и на ДСБ Атанас

...
Лидерите на „Движение 21“ Татяна Дончева и на ДСБ Атанас
Коментари Харесай

Дончева и ген. Атанасов: Нищо няма да излезе от проверките на офшорките

Лидерите на „ Движение 21 “ Татяна Дончева и на ДСБ Атанас Атанасов обявиха пред Българското национално радио, че нищо няма да последва като резултат от настояването на основния прокурор Сотир Цацаров до ДАНС да осветли офшорните сметки на хората във властта.

Според Дончева обвинител номер едно се е подразнил от самодейността на президента половин година преди края на мандата му да инициира съвещания, с които да припомня, че изтича: "Прозира и дрънчене на оръжия на основния прокурор по отношение на разнообразни политици. При този основен прокурор няма да излязат такива офшорни сметки ", сподели тя.

Атанас Атанасов удостовери тезата си, че Сотир Цацаров е трансформирал прокуратурата в придатък на изпълнителната власт: "Не може всяка сряда заран основният прокурор да върви в кабинета на министър-председателя, нали има разделяне на управляващите ", съобщи водачът на ДСБ.

Атанасов уточни, че офшорните зони са зад граница, а ДАНС работи на територията на България и не е нейна работа да се занимава с тях. Финансовото разузнаване пък се занимава с финансовите преводи - основно от България на открито. Според него щом задачата е предоставена единствено на ДАНС, нищо няма да произтече. Той добави, че военното разузнаване и Министерство на външните работи би трябвало да работят по тази тематика и заключи, че само някакъв компромат може да излезе преди изборите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР