Лидерите на Донецката и Луганската народни републики в Донбас в

...
Лидерите на Донецката и Луганската народни републики в Донбас в
Коментари Харесай

Още днес Путин може да обяви в руската Дума признаване на отцепилите се украински региони

Лидерите на Донецката и Луганската национални републики в Донбас в Източна Украйна желаеха публично от президента на Русия Владимир Путин да признае независимостта им.

В ефира на Руската държавна телевизия бяха излъчени публично обръщения на водачите на двете сепаратистки републики. Денис Пушилин и Леонид Пасечник се обърнаха към Владимир Путин с молба да признае Донецката и Луганската национална република за суверенни и самостоятелни страни, както и да подпише с тях контракти за дружба и съдействие.

Съответният законопроект, план на разпореждане, дано да напомним, беше признат от Държавната Дума и изпратен на президента още предходната седмица.

Вече стартира и свиканото от президента Путин изключително съвещание на Съвета за сигурност, на което ще бъде разисквана обстановката в Донбас и настояването на Донецката и Луганската национална република да бъдат приети за самостоятелни страни.

Руският президент Владимир Путин съобщи по време на Съвета на сигурност на страната, че Москва обмисля дали да признае независимостта на отделилите се украински райони Донбаск и Луганск, оповестяват Ройтерс и Франс прес.

Изявлението му е реалност, откакто водачите на два отделили се района в Източна Украйна, самопровъзгласилите се Донецка национална република (ДНР) и Луганската национална република (ЛНР), приканиха в понеделник съветския президент да ги признае за самостоятелни.

" Моля ви да признаете суверенитета и независимостта на Луганската национална република “, съобщи по-рано през днешния ден сепаратисткият водач на района Леонид Пасечник във видео, излъчено по съветската държавна телевизия. Денис Пушилин, сператисткият водач на Донецката национална република, насочи сходен апел.

" През всичките тези години хората, които живеят в Донбас, са били унизени ", уточни Путин и акцентира:

" Тъй като Русия е изправена пред заплахата от присъединение на Украйна към НАТО, опасността за страната ни ще се усили доста ".
Руският президент Владимир Путин също по този начин сподели, че неговият френския сътрудник Еманюел Макрон му е споделил, че е имало смяна в позицията на Вашингтон във връзка с съветските претенции за гаранции за сигурност, само че той не знае каква е тя.

Путин също по този начин уточни, че Макрон му е споделил, че Украйна работи върху нови хрумвания за осъществяване на избори в двата отделили се района.

Заговори се, че още през днешния ден Путин може да разгласи в съветската Дума признание на отделилите се украински райони.

Ако Русия предприеме такава стъпка, това може да проправи пътя на Москва намерено да изпрати военни сили и в двата района с претекста, че се намесва като съдружник, с цел да ги отбрани от Украйна.

Междувременно стана ясно, че съветският външен министър Лавров е удостоверил срещата си с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън на 24 февруари в Женева
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР