Лидерите на държавите от "Нормандската четворка" на среща в Париж

...
Лидерите на държавите от "Нормандската четворка" на среща в Париж
Коментари Харесай

"Нормандската четворка" слага край на конфликта в Донбас

Лидерите на страните от "Нормандската четворка " на среща в Париж може да реализират привършване на "горещата фаза " на спора в Донбас и да го преведат в политическото русло, това обявиха осведомени източници, представени от международните медии.

"В дневния ред на срещата, преди всичко, стои въпросът за превъзмогването на спора по политически път посредством даване на обособените региони на Донбас на специфичен статут в началото на краткотрайна, а по-късно и на непрекъсната основа, след публикуването на доклада на Организацията за сигурност и съдействие за резултатите от локалните избори.

Първа стъпка в тази посока би трябвало да стане удължаването на действието на закона в Украйна за специфичния статут на локалното самоуправление в отделените региони на Донбас ", сподели източникът

Съответните позиции на участниците в срещата, както се чака, ще бъдат отразени в заключителния документ, който "има концептуален темперамент ", прибавят източниците.

В същото време документът, по техни данни, не съдържа съответни стъпки в частта с незабавното предаване на Киев на контрола над сектора на границата в Донбас.

Освен това, срещата, както чакат източниците, ще даде тласък на мирния развой в района.

"Участниците в срещата ще обсъдят реализирането на всеобхватно безсрочно преустановяване на огъня, а също ще дадат сигнал за допустимо най-скорошна замяна на задържали лица сред страните в спора по схемата "всички открити за всички открити " ", споделят източниците.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР