Лидерите на държавите от Европейския съюз се събират на двудневна

...
Лидерите на държавите от Европейския съюз се събират на двудневна
Коментари Харесай

Евролидерите обсъждат Нагорни Карабах, LIBE - резолюция за България

Лидерите на страните от Европейския съюз се събират на двудневна среща в Брюксел. Във фокуса на полемиките им са Нагорни Карабах и Беларус. В тази връзка ще се обсъдят и връзките с Турция. Отравянето на Алексей Навални и връзките с Китай са други две, планувани за полемика тематики.
Срещата на върха трябваше да бъде предходната седмица, само че беше отсрочена поради едноседмична карантина за ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел след негов контакт със инфектиран с COVID-19.
 Европейска комисия ще има право да лиши от глас в Европейски Съюз страни, в които няма господство на закона Европейска комисия ще има право да лиши от глас в Европейски Съюз страни, в които няма господство на закона
Само ден откакто министър председателят Пламен Орешарски призна, че връщането на върховенството на закона и държавността в България е негова основ...
Европейските водачи ще прегледат и укрепването на единния пазар и ускоряването на цифровата промяна в Европейски Съюз.
В Брюксел за срещата на върха ще бъде и българският министър председател Бойко Борисов.

Малко по-късно следобяд правосъдната комисия в Екологичен потенциал би трябвало да излезе с резолюция за обстановката в България. Припомняме, че членове на групата по отношение на върховенството на закона в страната и митингите. Тях съдружният сътрудник в държавното управление и вицепремиер Красимир Каракачанов дефинира като.
Днес групата би трябвало да заключи резултатите от чуванията по тематиката, които се състояха в Брюксел. На тях трябваше да участват премиера Бойко Борисов и основният прокурор Иван Гешев, само че те изпратиха свои заместници.
 Бивш министър на стопанската система: Брюксел може да спре паричните потоци към България Бивш министър на стопанската система: Брюксел може да спре паричните потоци към България
Заради политическата рецесия у нас има възможност Брюксел да спре паричните потоци към България, като се стартира от евро стратегиите, смят...
В същото време съвещанието на евролидерите и резолюцията на LIBE идват часове откакто бяха оповестени отчетите по новия механизъм за наблюдаване върховенството на закона в страните -членки. За България и Румъния той замества механизма за наблюдаване, който важеше досега.
Първият по рода си отчет за върховенството на закона в Европейски Съюз идва и в миг, когато институциите на евросъюза разискват по какъв начин да обвържат стандартите за господство на закона с финансирането от Европейски Съюз в идващия седемгодишен бюджетен проект на блока като спомагателен тласък за съблюдаване на правилата на участие. Това неизбежно ще провокира и мнения от евролидерите.
Унгария и Полша - които към този момент са изправени пред по този начин наречените дисциплинарни процедури по член 7 поради опасенията за върховенството на закона на Европейски Съюз - са внимателни във връзка с всички ограничения, които могат да лимитират достъпа им до пари в Европейски Съюз, и заплашиха да блокират бюджета и пакета за възобновяване на ковид, до момента в който не са удовлетворени от ограниченията за господство на закона.
Германското председателство на Съвета на Европейски Съюз изготви компромисен проект за преустановяване на разногласието, който съгласно критиците отслабва първичното предложение на Комисията. Предложените ограничения са " ново допълнение към нашия набор от принадлежности за господство на закона, нов предпазен механизъм ", сподели Юрова във вторник, добавяйки, че " това запълва значима празнота, тъй като ни липсва инструмент, който би разрешил да се разпознават проблемите на ранен стадий... към този момент имаме процедури за нарушаване, да вземем за пример имаме развой по член 7, само че това са инструментите, които ни разрешават да реагираме, откакто постоянно е прекомерно късно. "
 Адвокати и адвокати желаеха оставката на Гешев и унищожаване на поста основен прокурор (СНИМКИ) Адвокати и адвокати желаеха оставката на Гешев и унищожаване на поста основен прокурор (СНИМКИ)
Премахване на поста основен прокурор и оставката на Иван Гешев желаеха адвокати, юристи и жители. Те излязоха на митинг пред Съдебна...
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР