Лидерите на държавите от ЕС ще участват днес във видеоконферентна

...
Коментари Харесай

Лидерите на ЕС обсъждат създаването на Европейски фонд за възстановяване />Реклама / Ads
Лидерите на страните от Европейски Съюз ще вземат участие през днешния ден във видеоконферентна среща на върха, на която ще обсъдят ограниченията за излизане от рецесията и за възобновяване на стопанските системи след пандемията от ковид.
За четвърти път от началото на рецесията европейските водачи заседават видеоконферентно. Днес те ще обсъдят утвърдените до в този момент ограничения и основаването на Европейски фонд за възобновяване, предопределен за най-засегатите от ковид страни и райони в Европа.

В срещата на водачите ще вземат участие и президентът на Европейската централна банка Кристин Лагард и ръководителят на Еврогрупата Марио Сентено.

Постигането на съглашение за метода на финансиране на помощта за икономическо възобновяване може да продължи до лятото и даже по-дълго предизвести представител на Брюксел.

Днешната видеосреща на върха евентуално ще излезе единствено с обща сделка за потребление на идващия общ бюджет за възобновяване на растежа.

Очаква се и водачите на 27-те да одобрят 500 милиарда евро за избавителни ограничения от юни. Остават разлики по общи " коронаоблигации " за набиране на средства за финансиране на нов напредък.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР