Лидерите на държавите от ЕС ще обсъдят как да завършат

...
Лидерите на държавите от ЕС ще обсъдят как да завършат
Коментари Харесай

Туск надъхва евролидерите да се обединят за избягване на катастрофален Брекзит

Лидерите на страните от Европейски Съюз ще обсъдят по какъв начин да завършат договарянията с Англия за Брекзит по време на срещата си в Австрия в четвъртък, разгласи ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен от " Ройтерс ".

Предупреждавайки, че към момента има риск от неуспех на договарянията, Туск акцентира, че на работния обяд в Залцбург евролидерите ще бъдат осведомени със обстановката от основния договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние, откакто министър председателят на Англия Тереза Мей се отдръпна.

В поканата си до евролидерите, оповестена от Европейския съвет, Туск предлага на 27-те страни да се концентрират върху три въпроса.

Първо, те ще обсъдят какъв брой детайлности да бъдат включени в политическата декларация към контракта за овакантяване на Англия, обрисувайки формата на бъдещите връзки в търговията, сигурността и други въпроси. Колкото по-малко неща договорят, толкоз по-кратка ще е декларацията.

Второ, те ще обсъдят по какъв начин да провеждат последната фаза от договарянията за Брекзит, в това число е допустимо образуване на още една среща на Европейския съвет през ноември.

Дипломати оповестиха, че се чака евролидерите да проведат специфична среща за Брекзит в Брюксел в средата на ноември.

Трето, евролидерите ще обсъдят най-спорния въпрос - за границата с Ирландия.

" Нека ви напомня, че ограничението на вредите, породени от Брекзит, е наш общ интерес. За страдание към момента е допустимо сюжет без съглашение. Но в случай че всички действаме отговорно, ние можем да избегнем злополука ", акцентира Туск.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР