Лидерите на държавите от ЕС призоваха държавите и институциите да

...
Лидерите на държавите от ЕС призоваха държавите и институциите да
Коментари Харесай

Европейският съвет: Подгответе се за Брекзит без сделка

Лидерите на страните от Европейски Съюз приканиха страните и институциите да се приготвят за Брекзит без съглашение за свободна търговия. Европейската комисия беше упълномощена да приготви пакет от изключителни едностранни ограничения при положение на подобен сюжет, се споделя в признатото изказване на днешния Съвет на Европейски Съюз по въпросите на Брекзит. Срещата на върха на държавите-членки на Европейски Съюз утвърди удължение на договарянията „ с няколко седмици ”, само че не по-късно от 31 декември, с вярата въпреки всичко да се стигне до съглашение.
Европейският съюз упълномощава основният договарящ Мишел Барние да продължи договарянията през идващите седмици и приканва Англия да предприеме нужните дейности за реализиране на съглашение, се споделя в документа.
 Тиери Бретон: Европейски Съюз е квалифициран за Brexit без договорка Тиери Бретон: Европейски Съюз е квалифициран за Brexit без договорка
Европейският съюз би предпочел да има Brexit договорка с Англия, само че в същото време е подготвен, ако не може да се реализира двуст...
„ Във връзка с това Европейски Съюз приканва всички страни и институции от общността, както и заинтригуваните играчи, да засилват работата си на всички равнища за подготовката на всевъзможни сюжети, в това число неналичието на съглашение ”, написа още в изказването.
Съветът осведоми Лондон, че „ и всички протоколи към него би трябвало да бъдат приложени навреме и в цялостен размер ”.
Това е четвъртата пролонгация, която Европейски Съюз дава на Англия по отношение на процеса на Брекзит.
Според първичните проекти по време на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз на 15-16 октомври трябваше да бъде одобрено съглашението за свободна търговия сред Европейски Съюз и Англия, което да влезе в действие от 1 януари 2021 година – след приключването на преходния интервал по Брекзит. Текстът на съглашението, обаче, към момента не е подготвен, а преговорният развой на процедура влезе в задънена улица.
 The Telegraph: Страните от Европейски Съюз към този момент се приготвят за Brexit без договорка The Telegraph: Страните от Европейски Съюз към този момент се приготвят за Brexit без договорка
Държавите-членки на Европейския съюз се приготвят за неуспех на договарянията с Обединеното кралство за подписване на комерсиално споразумени...
Страните организират все по-активна подготовка по без комерсиално съглашение. Това значи, че търговията през Ламанша ще се прави в сходство с разпоредбите на Световната комерсиална организация – с използването на квоти и цени, което може да се отрази отрицателно на стопанската система.
БГНЕС напомня, че при започване на седмицата Брюксел предизвести, че договарянията за комерсиално съглашение след Брекзит могат да лишават още седмици, макар че срокът, разгласен от самия английски министър председател Борис Джонсън е на път да изтече.
Миналия месец Джонсън съобщи, че в случай че договарянията не са постигнали задоволителен прогрес до четвъртък - първия ден от срещата на върха на Европейски Съюз, тогава той може да се отдръпна и да приготви Англия за.
Междувременно договарящият от името на Европейски Съюз Мишел Барние предизвести, че в случай че не се очертае скица на договорка преди края на октомври, би било мъчно държавите-членки и Европейският парламент да я одобрят тази година.
 Бойко Борисов: Трябва да се работи за сюжет на Brexit без договорка Бойко Борисов: Трябва да се работи за сюжет на Brexit без договорка
" Европейският съюз би трябвало да резервира своето единение при договарянията за бъдещите си връзки с Обединеното кралство. В интерес и на две...
Днес френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан съобщи, че опцията Европейски Съюз и Англия да не реализиран договорка в договарянията си за Брекзит е " доста действителна ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР