Лидерите на държавите от 20-те най-големи икономики все пак ще

...
Лидерите на държавите от 20-те най-големи икономики все пак ще
Коментари Харесай

Г-20 ще осъди епохата на войната и ядрените заплахи с лидерско мнозинство

Лидерите на страните от 20-те най-големи стопански системи въпреки всичко ще излязат с общо известие, в което осъждат заканите за потребление на нуклеарно оръжие и приканват да не се позволява " ера на войната ".

Няколко от най-големите осведомителни организации разгласяват прелиминарен вид на официално съобщение, в което се декларира, че " Повечето членове на Г-20 мощно осъждат войната в Украйна и акцентират, че тя предизвиква извънредно човешко страдалчество и задълбочава съществуващите уязвимости в международната стопанска система ".

Формулировката е реализирана след договаряния сред западните делегати и представителите на Русия и Китай.
В Г-20 влизат както Съединени американски щати, целият Европейски Съюз, Англия, Канада, Австралия и Япония, по този начин и страни като Китай, Бразилия, Индия и Саудитска Арабия, които заемат двойнствена позиция сред Запада и Кремъл.Въпреки съмненията им - декларацията на Г-20 демонстрира, че даже те стават все по-притеснени от непрекъснатите закани на Владимир Путин и обкръжението му с нуклеарен удар, както и необятните последствия от военната инвазия в Украйна.
" Употребата или опасността с упореба на нуклеарни оръжия е неприемлива. Мирното разрешаване на споровете, опитите за справяне с рецесиите, както и дипломацията и разговорът са от жизненоважно значение. Днешната ера не трябва да бъде ера на война ", се споделя в черновата на документа.

Той към този момент е координиран сред делегациите на страните членки на Г-20, само че следва да бъде утвърден от водачите.

Форумът публично стартира на 15 ноември и ще завърши на идващия ден.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР