Лидерите на Австрия и германската провинция Бавария отхвърлиха призива на

...
Лидерите на Австрия и германската провинция Бавария отхвърлиха призива на
Коментари Харесай

Консерваторите в Австрия и Бавария отхвърлиха призива на Орбан за съюз с популистите

Лидерите на Австрия и немската провинция Бавария отхвърлиха апела на унгарския министър председател Виктор Орбан за това тяхната Европейска национална партия (ЕНП) да се съюзи с популистки, националистически партии преди изборите за Европейски парламент по-късно този месец, оповестява " Ройтерс ".

Австрийският канцлер Себастиан Курц и баварският министър председател Маркус Зьодер управляват партии, които са част от ЕНП, която е главният закостенял блок в Европарламента.

През март ЕНП замрази участието на националпопулистката партия ФИДЕС на Орбан поради обвиняванията, че е нарушила правилата на Европейски Съюз за господство на закона, независимост на словото и правата на малцинствата.

В навечерието на евроизборите Орбан прикани ЕНП да се откаже от антипатията си към крайнодесните и да основат съюз след гласуването.

" Никакво съдействие в Европа с крайнодесни популисти, несъмнено ", настоя Зьодер, който оглавява Християнсоциалния съюз, сестринската партия на Християндемократическия съюз на канцлера Ангела Меркел, по време на взаимна конференция с Курц след среща във Виена.

" Нищо положително няма да излезе от това ", добави той.

Матео Салвини, който е ръководител на крайнодясната италианска партия " Лига ", се пробва да сътвори общоевропейски съюз от националистически, антиимигрантски партии, в това число " Алтернатива за Германия " и " Национален общ брой " на Марин льо Пен във Франция.

" Нищо не мисля за съдействие с партии като " Алтернатива за Германия " и Льо Пен, които желаят да изоставен Европейския съюз ", акцентира Курц, допълвайки: " Тези партии от дълго време се самоизключиха посредством антиевропейската си позиция. "

Той добави обаче, че ще би трябвало да забележим какви съюзи са вероятни след изборите за Европейски парламент по-късно този месец и че в този момент целта на ЕНП да направи толкоз, колкото може.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР