Лидерите на 27-те страни-членки на ЕС ще обсъдят поисканото удължаване

...
Лидерите на 27-те страни-членки на ЕС ще обсъдят поисканото удължаване
Коментари Харесай

Европейският съвет гледа исканото от Тереза Мей отлагане на Брекзит

Лидерите на 27-те страни-членки на Европейски Съюз ще обсъдят поисканото удължение на периода за Брекзит от английския министър председател Тереза Мей на днешния Европейски съвет.

Вчера министър председателят Мей изпрати писмо до ръководителя на Европейския съвет, с което изиска удължение на периода за отдръпването до 30 юни.

Европейската комисия предизвести за риск от институционални проблеми и правна неустановеност, в случай че това се случи, а представител на Комисията напомни, че ръководителят Юнкер е предизвестил премиера Мей да не включва в удължаването дати оттатък европейските избори.

Председателят на Европейски Съюз Доналд Туск съобщи, че съгласно него поисканото удължение на Брекзит до 30 юни не съставлява риск, въпреки да слага въпроси от юридически и политически темперамент. В телефонен диалог с Мей той е декларирал, че малко удължение е допустимо при изискване, че има позитивен избор на съглашението за отдръпване в Камарата на общините. Туск добави, че на този стадий не планува свикването на ексклузивен Европейски съвет по този въпрос.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР