Лидерите на 27-те страни членки, които ще останат в Европейския

...
Лидерите на 27-те страни членки, които ще останат в Европейския
Коментари Харесай

ЕС започва подготовка за втората фаза на преговорите за Брексит

Лидерите на 27-те страни членки, които ще останат в Европейския съюз след напускането на Англия, взеха решение на срещата на върха в Брюксел да стартират подготовка за втората фаза от договарянията за Брексит. Това заяви в "Туитър " ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск, представен от ДПА и ТАСС.

"Заключенията за Брексит признати. Лидерите дават зелена светлина за начало на подготовката на втора фаза ", написа Туск.

Двадесет и седемте държавни глави и държавни ръководители означават, че през декември ще дадат нова оценка дали има задоволителен прогрес по главните въпроси, който да разреши договарянията да преминат към разискване на бъдещите взаимоотношения сред Европейски Съюз и Обединеното кралство.

Британският министър председател Тереза Мей съобщи през днешния ден, че е уверила сътрудниците си от Европейски Съюз, че Англия ще извърши уговорките си към съюза, свързани с Брексит, съобщи Ройтерс.

На въпрос на публицисти дали е споделила на вчерашната вечеря в Брюксел, че е подготвена да усили английското финансово предложение, Мей отвърна, че е повторила главните точки от произнесената предишния месец тирада във Флоренция.

Европейски водачи споделиха, че Мей не е правила нови обещания и е повторила визията си, че доста от настояванията на Европейски Съюз са неоснователни от правна позиция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР