Лидерите на 27-те държави от ЕС могат да постигнат компромис

...
Лидерите на 27-те държави от ЕС могат да постигнат компромис
Коментари Харесай

Макрон: Постигане на компромис

Лидерите на 27-те страни от Европейски Съюз могат да реализират компромис по седемгодишния бюджетен проект на общността и Фонда за възобновяване след пандемията на третия ден от срещата на върха на Европейски Съюз, само че съглашението не би трябвало да нарушава ползите на обособените страни. Това разгласи френският президент Еманюел Макрон при идването си на срещата.

" Надявам се, че ще можем да реализираме компромис в идващите часове. Нашите страни се нуждаят от него, само че той не би трябвало да опонира на ползите на обособените страни от Европейски Съюз ", сподели Макрон.

" През последните дни демонстрирахме желанието си да намерим компромис, да напреднем по обсъжданите въпроси ", сподели той. " В същото време желанието да намерим компромис не значи, че би трябвало да се откажем от законните желания, които би трябвало да имаме ", сподели френският президент.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron)

„ Днес пред нас са доста решения, които би трябвало да бъдат финализирани “, продължи Макрон. " Необходимо е да се откри компромис по тях в границите на идващите няколко часа. Вярвам, че това към момента е допустимо ", акцентира той. " Но този компромис не би трябвало да се реализира с цената на отвод от европейските упоритости ", сподели френският президент. Той означи, че това е от главно значение, защото страните са „ изправени пред невиждана рецесия в санитарно-икономическо отношение “. Макрон акцентира, че „ е належащо единение на Европа “.

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron)

Срещата на върха публично трябваше да завърши в събота, само че водачите на Европейски Съюз не реализираха прогрес в договарянията и взеха решение да възобновят срещата в неделя. Става дума за приемането на седемгодишен проект за бюджета на Европейски Съюз за 2021-2027 година в размер на 1,074 трилиона евро и основаването на Фонд за възобновяване на стопанската система на Европейски Съюз след пандемията, в който съгласно плана на Европейската комисия се предвиждаше да бъдат отделени 750 милиарда евро.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР