Лидерите на 20-те най-големи икономики в света ще имат извънредна

...
Лидерите на 20-те най-големи икономики в света ще имат извънредна
Коментари Харесай

Лидерите на Г-20 ще обсъдят чрез телеконферентна връзка пандемията от коронавирус

Лидерите на 20-те най-големи стопански системи в света ще имат изключителна телеконферентна среща идната седмица, с цел да обсъдят обстановката с ковид, заяви Саудитска Арабия, представена от японската организация Киодо.

Членките на Г-20 ще работят дружно с интернационалните организации, с цел да се смекчи въздействието на пандемията и ще показват координирани ограничения в отбрана на хората и световната стопанска система, се показва в официалното съобщение на Саудитска Арабия, която тази година ръководи Г-20, предава Българска телеграфна агенция.

Лидерите на Г-20, сплотяваща Аржентина, Австралия, Бразилия, Англия, Канада, Китай, Франция, Германия, Индия, Индонезия, Италия, Япония, Мексико, Русия, Саудитска Арабия, Република Южна Африка, Южна Корея, Турция, Съединени американски щати и Европейски Съюз, по проект трябваше да се съберат през ноември в Рияд.

На изключителната телеконферентна среща при започване на тази седмица водачите на Г-7, сплотяваща седемте най-развити промишлени страни, се ангажираха да създадат всичко належащо, с цел да се овладее пандемията, в това число да приложат фискални ограничения и да си сътрудничат при създаването на ваксина против новия ковид.

Централните банки в Съединени американски щати, Европа и Англия вкараха парични тласъци, с цел да оказват помощ за облекчение на икономическите проблеми. А Банк ъв Джапан (Bank of Japan), японската централна банка, последва образеца им тази седмица и разгласи, че уголемява програмата си за закупуване на активи. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР