Лидерите на 12-те страни, които се присъединиха към ЕС през

...
Лидерите на 12-те страни, които се присъединиха към ЕС през
Коментари Харесай

12-те във Варшава се обявиха за единство и равнопоставеност в ЕС

Лидерите на 12-те страни, които се причислиха към Европейски Съюз през последните 15 години, одобриха обща декларация на форума на високо ниво във Варшава " Заедно за Европа ", заяви Полското радио.

В документа се показва, че държавните управления на всички страни-членки на общността би трябвало да вземат участие в процеса на взимане на решения на равни начала, в дух на лоялно партньорство и единение.

Премиерът на Полша Матеуш Моравецки съобщи на конференция, че декларацията демонстрира сплотеността на страните, които са я подписали.

" Във Варшавската декларация става дума за ролята на общия пазар, за значимата роля на бюджета предвид на бъдещата вероятност, както и за въпросите, свързани със сигурността. Ние подчертаваме смисъла на НАТО, също и на Източното партньорство - на 10-ата годишнина от неговото основаване, и по-нататъшното разширение на Европейски Съюз. " - показва Моравецки.

Полският министър председател акцентира, че страните, признати в Европейски Съюз след 2004 година, са срещу двойните стандарти в общността във връзка с нейните членове. Той показва вяра, че декларацията ще разреши на страните по-добре да артикулират общите си ползи, като в същото време усилват конкурентността, силата и сплотеността на целия Европейски Съюз.

Варшава е хазаин на честванията на 15-ата годишнина от приемането на Полша и още девет страни в Европейски Съюз. Основно събитие в програмата е срещата на министър председателите на 21-те страни, които се причислиха към общността от 2004 година до момента.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР